<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5NJWK4" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

Kiusaako pakkasen aiheuttama staattinen sähkö?

Lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle ilmankosteus pienenee merkittävästi. Ilmankosteuden pienentyessä staattinen sähkövaraus kappaleissa ja pinnoissa kasvaa, mikä aiheuttaa lukuisia ongelmia tuotannossa. Yleisempiä ongelmia ovat:

  • pölyn tarttuminen tuotteeseen
  • tuotteen tarttuminen kuljettimiin, koneisiin tai kalvomaisissa kappaleissa itseensä
  • materiaalien tahriintuminen, juuttuminen tai kiertyminen
  • arkinsyöttöongelmat
  • haitallinen kipinöinti ja sähköiskut

Teollisuudessa staattisen sähkön aiheuttamia ongelmia esiintyy useimmiten liukupöytien ja kuljettimien läheisyydessä. Sähköä johtavat materiaalit (kuten metallit) saadaan varauksettomiksi yleisimmin maadoittamalla. Mutta esimerkiksi muovit eivät johda sähköä ja niiden varauksettomaksi saaminen tuottaa teollisuudelle eniten ongelmia.

Katso video staattisuuden poistosta: 
https://youtu.be/DGtQCO_VARc

Exair-ionisaattorit

Exair-ionisaattori on sähkötoiminen, ihmiselle vaaraton laite, joka tuottaa positiivisia ja negatiivisia ioneita. Osuessaan varattuun pintaan ionit neutraloivat staattisen varauksen. Exair on kehittänyt monipuolisen valikoiman paineilmatuotteita, jotka yhdistettynä ionisaattoriin muodostavat tehokkaan työkalun staattisen sähkön eliminointiin:

 

Super Ioni-ilmaveitsi

muodostaa yhtenäisen tasaisen ionisoidun ilmavirtauksen koko pituudeltaan.

Ionisointitykki

on erinomainen valinta kun halutaan maksimoida ionisoitu ilmavirtaus tietylle alueelle.

Ionisoiva puhalluspistooli

on ilmanvahvistusominaisuudella varustettu puhalluspistooli, jonka puhallusilma myös ionisoidaan.

EXAIR Ioni-ilmasuihku

Eliminoi staattisen varauksen ja poistaa pölyn Sähköinen varaus (staattisuus) aiheuttaa jännityksen lähellä varattuja kohteita tai maadoitettuja johtimia.