Suuttimet

PNR- ja Everloy-suuttimet teollisuuden moniin käyttötarkoituksiin

Suuttimen yleisin käyttötarkoitus on rikkoa tai pisaroida nestevirtaus suihkukuvioksi. Suuttimia on useita eri tyyppisiä jokaisen kohteen tarpeen mukaisen suihkun aikaansaamiseksi. Erilaiset  nesteet, käyttöolosuhteet ja ulkoiset tekijät määrittelevät oikean tyypin. Mallivaihtoehtoja on kymmeniä tuhansia. Ota yhteyttä Projectaan, löydämme sopivan mallin tarpeseenne.

Yleisimpiä suihkutuskuviotyyppejä ovat: viuhka, pistesuihku, täyskartioavokartio sekä sumu. Jokaisesta tyypistä löytyy useita eri suutinmalleja, jotka löytyvät klikkaamalla alla olevia tuoteryhmäpainikkeita. Ilmahajoitteiset suuttimet ovat omana tuoteryhmänään, koska niillä voidaan saada aikaan useita erilaisia suihkutuskuvioita. Säiliönpesu löytyy myös omana tuoteryhmänään, käsittäen PNR-pesupäät. Mikäli näistä ei löydy sopivaa mallia, on mahdollista valmistaa erikoissuuttimia tai kokonaisia suutinasennelmia, joita kutsutaan myös joissain yhteyksissä suutinlanssiksi. Näiden osalta suosittelemme yhteydenottoa asiantuntijoihimme.

 

Suutinmallistomme:

  EVERLOY-SUUTTIMET
PNR-SUUTTIMET

Viisi tekijää, jotka vaikuttavat suuttimen valintaan:

SUUTTIMEN TEHOKKUUS, SUIHKUN ENERGIAN JA SUUTTIMEN KULUTTAMAN ENERGIAN SUHDE

Suutin on laite, joka muuttaa paine-energian liike-energiaksi. Suuttimen tehokkuus voidaan määritellä saatavilla olevan energian ja nesteen nopeuteen käytetyn energian suhteella, erona kitkan ansiosta hukkaan mennyt energia. Riippuen suutintyypistä ja käyttökohteesta, suuttimen tehokkuus vaihtelee 55% ja 95% välillä niille suutintyypeille, jotka ovat yleisimmin käytössä teollisuuskohteissa. Edellä esitetyt näkökohdat koskevat vain puhtaasti hydraulisia suuttimia, joissa ainoa käytetty energia tulee paineella syötetystä syöttönesteestä eikä sovellu ilmahajotteisille suuttimille, jotka tarvitsevat paljon korkeamman energian paineilmasta nestepintaan aiheuttamien energiansiirtojen häviöiden vuoksi.

PISARAKOKO

Pisarakoko riippuu ilmahajotteisen suuttimen rakenteesta, nesteen energian voimakkuudesta, pintajännityksesta ja tiheydestä. Ilmahajoitetun pisaran koko ei ole yhtenäinen. Tämän ansiosta pisaran keskikoko on tärkeä. Esimerkiksi, pisarakoko kaasukäsittelytorneissa on erityisen tärkeä: jos pisaran koko on liian iso, ne eivät täysin haihdu, johtaen pölypussin vaurioitumiseen. Mutta jos pisarakoko on liian pieni, on mahdotonta laskea lämpötilaa ja pölypussi saattaa palaa loppuun.

SUIHKUKULMA

Suihkukulma muodostuu nesteen kartion ja suuttimen aukon välisestä kulmasta. Suihkukulma ja suuttimen aukon ja kohdepinnan välinen etäisyys määrittää suihkualueen.

ISKUVOIMA

Iskuvoima on iskupinnan aiheuttama veden suihkun voima ja sen voima voidaan ilmaista kg/mm2. Iskuvoiman tasaisuus ja suihkualue vaikuttaa pesuvaikutukseen. Samoilla toimintaolosuhteilla (sama paine ja kapasiteetti), erilaisia suutintyyppejä voidaan käyttää iskuvoiman ja tulosten testaamiseen.

Pistesuihkusuutin > Viuhkasuutin > Avokartiosuutin > Täyskartiosuutin

SUIHKUN JAKAUTUMISEN TASAISUUS SUIHKUTETTAVALLE KOHTEELLE

Suuttimien kuviot voivat olla kiinteä virtaustäys-, tai avokartioviuhkalusikkaviuhka. Suuttimen muotoilun tavoitteena on suihkutettavan suihkun tasaisuus ja iskuvoima, jos suuttimia käytetään yksittäin tai päällekkäin. Alhaalla kuvat näyttävät yksityiskohtaista tietoa eri kapasiteeteistä ja suihkualueista.

Viuhkasuutin
keskittynyt suihkualue
Viuhkasuutin
tasainen suihkualue
Täyskartiosuutin
keskittynyt suihkualue
Täyskartiosuutin
tasainen suihkualue
Avokartiosuutin
kovera suihkualue
Pistesuihkusuutin
yhden pisteen suihkualue

Kun tarvitset lisää tuotantokapasiteettia, lisää automaatiota, modernin ja luotettavan koneratkaisun tai laadukkaita työkaluja, kannattaa ottaa yhteys Projectaan.

OTA YHTEYTTÄ

Mitä uutta Projectalta

15.11.2021|Kiintoaineen erottelu

Projecta Oy:n uusin edustus on  Separatoren-Technik und Anlagenbau (STA) GmbH, joka valmistaa kiintoaineen nesteestä erottavia laitteistoratkaisuja monille teollisuudenaloille. STA on perheyritys, joka on toiminut Etelä-Saksan Hilzingenissä vuodesta 1992 lähtien. Yrityksellä on yli 50…

09.05.2020|Suuttimet yleinen

Exairin uusi tiputtamaton ”NoDrip” paineilmatoiminen suutin kosteuttaa, puhdistaa, viilentää, voitelee, desinfioi, pinnoittaa samalla kun pitää nesteen kulutuksen vähäisenä. Uusi ½”…

19.03.2019|Suuttimet yleinen

Japanilainen Everloy on yrityksen perustamisesta, vuodesta 1938 alkaen valmistanut korkeatasoisia suuttimia teolliseen tuotantoon. Suutinteknologian kehittämiselle on pitkäjänteisesti rakennettu vahva perusta vuosikymmenten ajan….

Teitä palvelee

Milja Jokiranta

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3306

Kalle Fontell

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3367

Arto Parkko

Tuotepäällikkö

020 771 3317

PROJECTA SERVICE CENTER

Paraskin ratkaisu tuottaa tulosta vasta, kun se on käytettävissä. Service Centeristämme saat tukea muun muassa asennukseen, käyttöön, ongelmatilanteisiin, huoltoon, varaosiin ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Contact Projecta and you’ll never work alone!

LUE LISÄÄ