Suuttimet

PNR- ja Everloy-suuttimet teollisuuden moniin käyttötarkoituksiin

Suuttimen yleisin käyttötarkoitus on rikkoa tai pisaroida nestevirtaus suihkukuvioksi. Suuttimia on useita eri tyyppisiä jokaisen kohteen tarpeen mukaisen suihkun aikaansaamiseksi. Erilaiset  nesteet, käyttöolosuhteet ja ulkoiset tekijät määrittelevät oikean tyypin. Mallivaihtoehtoja on kymmeniä tuhansia. Ota yhteyttä Projectaan, löydämme sopivan mallin tarpeseenne.

Yleisimpiä suihkutuskuviotyyppejä ovat: viuhka, pistesuihku, täyskartioavokartio sekä sumu. Jokaisesta tyypistä löytyy useita eri suutinmalleja, jotka löytyvät klikkaamalla alla olevia tuoteryhmäpainikkeita. Ilmahajoitteiset suuttimet ovat omana tuoteryhmänään, koska niillä voidaan saada aikaan useita erilaisia suihkutuskuvioita. Säiliönpesu löytyy myös omana tuoteryhmänään, käsittäen PNR-pesupäät. Mikäli näistä ei löydy sopivaa mallia, on mahdollista valmistaa erikoissuuttimia tai kokonaisia suutinasennelmia, joita kutsutaan myös joissain yhteyksissä suutinlanssiksi. Näiden osalta suosittelemme yhteydenottoa asiantuntijoihimme.

 

Suutinmallistomme:

  EVERLOY-SUUTTIMET
PNR-SUUTTIMET

Viisi tekijää, jotka vaikuttavat suuttimen valintaan:

SUUTTIMEN TEHOKKUUS, SUIHKUN ENERGIAN JA SUUTTIMEN KULUTTAMAN ENERGIAN SUHDE

Suutin on laite, joka muuttaa paine-energian liike-energiaksi. Suuttimen tehokkuus voidaan määritellä saatavilla olevan energian ja nesteen nopeuteen käytetyn energian suhteella, erona kitkan ansiosta hukkaan mennyt energia. Riippuen suutintyypistä ja käyttökohteesta, suuttimen tehokkuus vaihtelee 55% ja 95% välillä niille suutintyypeille, jotka ovat yleisimmin käytössä teollisuuskohteissa. Edellä esitetyt näkökohdat koskevat vain puhtaasti hydraulisia suuttimia, joissa ainoa käytetty energia tulee paineella syötetystä syöttönesteestä eikä sovellu ilmahajotteisille suuttimille, jotka tarvitsevat paljon korkeamman energian paineilmasta nestepintaan aiheuttamien energiansiirtojen häviöiden vuoksi.

PISARAKOKO

Pisarakoko riippuu ilmahajotteisen suuttimen rakenteesta, nesteen energian voimakkuudesta, pintajännityksesta ja tiheydestä. Ilmahajoitetun pisaran koko ei ole yhtenäinen. Tämän ansiosta pisaran keskikoko on tärkeä. Esimerkiksi, pisarakoko kaasukäsittelytorneissa on erityisen tärkeä: jos pisaran koko on liian iso, ne eivät täysin haihdu, johtaen pölypussin vaurioitumiseen. Mutta jos pisarakoko on liian pieni, on mahdotonta laskea lämpötilaa ja pölypussi saattaa palaa loppuun.

SUIHKUKULMA

Suihkukulma muodostuu nesteen kartion ja suuttimen aukon välisestä kulmasta. Suihkukulma ja suuttimen aukon ja kohdepinnan välinen etäisyys määrittää suihkualueen.

ISKUVOIMA

Iskuvoima on iskupinnan aiheuttama veden suihkun voima ja sen voima voidaan ilmaista kg/mm2. Iskuvoiman tasaisuus ja suihkualue vaikuttaa pesuvaikutukseen. Samoilla toimintaolosuhteilla (sama paine ja kapasiteetti), erilaisia suutintyyppejä voidaan käyttää iskuvoiman ja tulosten testaamiseen.

Pistesuihkusuutin > Viuhkasuutin > Avokartiosuutin > Täyskartiosuutin

SUIHKUN JAKAUTUMISEN TASAISUUS SUIHKUTETTAVALLE KOHTEELLE

Suuttimien kuviot voivat olla kiinteä virtaustäys-, tai avokartioviuhkalusikkaviuhka. Suuttimen muotoilun tavoitteena on suihkutettavan suihkun tasaisuus ja iskuvoima, jos suuttimia käytetään yksittäin tai päällekkäin. Alhaalla kuvat näyttävät yksityiskohtaista tietoa eri kapasiteeteistä ja suihkualueista.

Viuhkasuutin
keskittynyt suihkualue
Viuhkasuutin
tasainen suihkualue
Täyskartiosuutin
keskittynyt suihkualue
Täyskartiosuutin
tasainen suihkualue
Avokartiosuutin
kovera suihkualue
Pistesuihkusuutin
yhden pisteen suihkualue

Kun tarvitset lisää tuotantokapasiteettia, lisää automaatiota, modernin ja luotettavan koneratkaisun tai laadukkaita työkaluja, kannattaa ottaa yhteys Projectaan.

OTA YHTEYTTÄ

Mitä uutta Projectalta

02.09.2021|Teollisuustuotteet

Legris on ranskalainen pikaliitäntäratkaisujen markkinajohtaja, joka on kehittänyt tuotteitaan yli 60 vuotta. Tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä. Valikoimassa on useille…

01.09.2021|Ingersoll Rand Teollisuustyökalut yleinen

Velum-esisuodatin on Nitty-Grittyn kehittämä innovatiivinen tuote, joka suojaa tuotantolaitosten elektronisia komponentteja, kompressoreita ja sähkömoottoreita öljysumulta, pölyltä ja erilaisilta partikkeleilta, jotka…

25.11.2020|Ingersoll Rand Teollisuustyökalut Turvallisuustuotteet Työkalut ja tarvikkeet yleinen

Projectan Black Friday tuo kampanjatajouksia koko viikon. Ole nopea ja nappaa tuotteet itsellesi vaikka verkkokaupasta! W1110EU-K2 AKKURUUVINVÄÄNNINPAKETTI ¼’’ HEX-PIKAVAIHTOVÄÄNTIÖLLÄ BLACK FRIDAY…

Teitä palvelee

Tuomas Marjamaa

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3332

Milja Jokiranta

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3306

Riku Kallinen

Myynti / Asiakaspalvelu

+358 20 771 3338 

Kalle Fontell

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3367

PROJECTA SERVICE CENTER

Paraskin ratkaisu tuottaa tulosta vasta, kun se on käytettävissä. Service Centeristämme saat tukea muun muassa asennukseen, käyttöön, ongelmatilanteisiin, huoltoon, varaosiin ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Contact Projecta and you’ll never work alone!

LUE LISÄÄ