PNR-suuttimet

PNR-suuttimet – asiakkaille, joille korkea laatu ja toimitusvarmuus ovat tärkeitä

Italialainen PNR on 1968 perustettu perheyritys, joka valmistaa suuttimia Vogherassa Italiassa. Yhtiön tehtaiden tuotantopinta-ala on yli 20.000 m2. PNR palvelee asiakkaitaan globaalisti oman myyntiverkostonsa ja yhteistyökumppaniensa – kuten Projecta – kautta. Pitkä menestyksekäs historia Euroopan suutinmarkkinoilla on ollut mahdollista jatkuvien investointien, tuotekehityksen ja henkilöstön kehittämisen avulla. PNR:n suuttimet ovat korkealaatuisia ja palvelu ammattitaitoista. Täysin varusteltu testilaboratorio, uusinta tekniikka olevat tuotantokoneet, ammattitaito ja tuotepatentit tekevät PNR:stä varteenotettavan partnerin vaativimmillekin asiakkaille, joille palvelu, tuotteiden korkea laatu ja toimitusvarmuus ovat tärkeitä asioita.

VIUHKASUUTTIMET

Viuhkasuutin suihkuttaa nesteen viuhkamuotoisena tarkasti rajattuna eri paksuisena linjana riippuen suihkun muodostustavasta. Suihkukuviosta johtuen suihkulla on kohtalaisen korkea iskuvoima ja tyypillinen käyttökohde viuhkasuuttimelle on erilaiset pesu- ja pinnoitustarpeet.


AVOKARTIOSUUTTIMET

Avokartiossuuttimissa suihku on kartiomainen, mutta pisarat keskittyvät kartion ulkoreunalle, jolloin suihkutettava kuvio on rengasmainen. Kuvion keskelle ei muodostu pisaroita lainkaan tai hyvin vähän. Avokartiosuuttimia käytetään mm. kaasujen pesussa ja jäähdytyksessä.


TÄYSKARTIOSUUTTIMET

Täyskartiosuuttimissa suihku on kartiomainen ja pisarat peittävät koko kartion alueen, jolloin koko suihkutettava kohta peittyy tasaisesti suihkutettavasta nesteestä. Tätä suihkukuviota käytetään laajasti eri sovelluksissa, esim. jäädytysnesteen levityksessä paikallaan pysyvään kohtaan. ja kaasun jäähdytyksessä. Laajan käyttöalueen vuoksi täyskartiosuuttimia saadaan monilla eri suihkukulmilla ja suihkukuvioilla käyttötarpeen mukaan.


SUMUSUUTTIMET

Sumu- tai sumutussuuttimet tuottavat pienintä mahdollista hydraulisesti eli nestepaineen avulla aikaansaatavaa pisarakokoa. Tämän vuoksi niitä käytetään kohteissa, joissa tarvitaan pientä pisarakokoa, muttei haluta käyttää paineilmaa nestevirtauksen hajotukseen pisaroiden muodostamiseksi. Yleisiä suutintyyppejä on kaksi: törmäysefektiin perustuvat (impingement) tai pienellä virtausaukolla varustetut. Käyttökohde-esimerkkinä pölynsidonta, kosteuden hallinta maataloudessa tai elintarviketuotannossa ja erilaiset pinta-aineiden annostelusovellukset elintarviketeollisuudessa.


PISTESUUTTIMET

Pistemäinen suihku keskittää virtauksen energia pienelle pinta-alalle. Tällaisen suuttimen tehtävänä on aikaansaada maksimoitu iskuvoima esimerkiksi pesu- tai leikkaustapahtuman aikaansaamiseksi. Toinen mahdollinen sovellus on nesteen kohdistaminen tarkasti haluttuun kohteeseen ilman iskuvoimatavoitetta. Esimerkkinä paperiteollisuudesta reunaleikkaus.


SÄILIÖNPESUSUUTTIMET

Säiliönpesusuuttimen tehtävänä on kohdistaa neste pestävän tilan kaikille puhdistusta tarvitseville pinnoille. Yleensä tämä tarkoittaa 360o suihkutuskuviota. Esimerkkeinä elintarviketeollisuuden sekoitusastioiden pesut, varastosäiliöiden huuhtelu sekä säiliöautojen säiliöiden automatisoitu sisäpesu.


ILMAHAJOITTEISET SUUTTIMET

Ilmahajoitteisen suuttimen pisaranmuodostus tapahtuu käyttämällä paineistettua ilmaa nestepaineen sijaan. Tällä menettelyllä voidaan vaikuttaa suihkutuskuvioon ja pisarakokoon huomattavasti enemmän. Mallivalikoima on laaja, kattaen suutinratkaisut yksittäisestä suuttimesta automatisoituihin järjestelmiin. Käyttökohde-esimerkkinä viskoottisten aineiden levitys elintarviketeollisuudessa, voimalaitoksen kaasunjäähdytys sekä terästuotannossa teräsaihion toisiojäähdytys jatkuvavalukoneessa.


MUOVISET SUUTTIMIEN PIKAKIINNIKKEET

PNR clip-on säädettävät suuttimet ovat tehty innovatiivisella teknologialla ja laadukkaasta materiaalista. Ne lyhentävät asennusta, säätöä ja huoltoaikaa, hyödyntäen tuotannon tehokkuutta.  Nämä suuttimet asennetaan putkiin ja voidaan nopeasti irrottaa ja vaihtaa milloin vain tai muuntaa tuotannon tarpeiden mukaan. PNR:n CLIP-On suuttimet ovat helppo asentaa, erinomaisella kiinnityksellä ja alhaisilla kustannuksilla.


PALOTORJUNTASUUTTIMET

 

 

 

 

PNR aloitti toimintansa vuonna 1968 valmistamalla komponentteja palontorjuntateollisuudelle. Vasta myöhemmin tuotevalikoimaan tulivat teollisuusruiskutussuuttimet. Nämä sivuillamme esitetyt suutinmallit ovat yleisimmin käytetyt suutintyypit palontorjuntateollisuudelle. PNR:n monipuolisesta tuotevalikoimasta löytyy ammattiratkaisu kaikkiin kohteisiin, jossa edellytetään tarkasti määritettyä vesisuihkua ja erikoismateriaaleja. Ota yhteyttä ja etsimme teille räätälöidyt ratkaisut palontorjunnan tarpeisiin.


Kun tarvitset lisää tuotantokapasiteettia, lisää automaatiota, modernin ja luotettavan koneratkaisun tai laadukkaita työkaluja, kannattaa ottaa yhteys Projectaan.

Ota yhteyttä

Teitä palvelee

Milja Jokiranta

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3306

Kalle Fontell

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3367

Arto Parkko
Arto Parkko

Myyntipäällikkö

020 771 3317

Mitä uutta Projectalta

18.02.2022|Pumput

EVO-sarjan sähkötoimiset kalvopumput ovat tunnetun pumppuvalmistajan AROn uusi EVOluutio. EVO-sarjan pumpuissa yhdistyvät monet paineilmatoimisten kalvopumppujen edut ominaisuuksiin, joita löytyy muista pumpputyypeistä….

15.11.2021|Kiintoaineen erottelu

Projecta Oy:n uusin edustus on  Separatoren-Technik und Anlagenbau (STA) GmbH, joka valmistaa kiintoaineen nesteestä erottavia laitteistoratkaisuja monille teollisuudenaloille. STA on perheyritys, joka on toiminut Etelä-Saksan Hilzingenissä vuodesta 1992 lähtien. Yrityksellä on yli 50…

09.05.2020|Suuttimet yleinen

Exairin uusi tiputtamaton ”NoDrip” paineilmatoiminen suutin kosteuttaa, puhdistaa, viilentää, voitelee, desinfioi, pinnoittaa samalla kun pitää nesteen kulutuksen vähäisenä. Uusi ½”…

PROJECTA SERVICE CENTER

Paraskin ratkaisu tuottaa tulosta vasta, kun se on käytettävissä. Service Centeristämme saat tukea muun muassa asennukseen, käyttöön, ongelmatilanteisiin, huoltoon, varaosiin ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Contact Projecta and you’ll never work alone!

LUE LISÄÄ