HOMAG CNC-työstökeskukset

Homag logo

Homag – koneet kaluste- ja taloteollisuuden tarpeisiin

HOMAG-Group on kehittänyt puunjalostusteollisuutta innovaatioiden ja teknologian avulla jo 60 vuotta. Selkeän strategiansa ansiosta HOMAG-Groupista on kehittynyt yritys, jonka tuotteet kattavat koko puunjalostuksen valmistusketjun. Tänä päivänä Homagilla on 6000 työntekijää, jotka työskentelevät yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa kaikkialla maailmassa.

Homag perustettiin vuonna 1960 Schopflochiin. Alueelta löytyy vieläkin osia alkuperäisestä tehtaasta. Nykyistä tuotantotilaa on 60 000 m2 ja työntekijöitä siellä on 1700. CNC-työstökeskuksia valmistetaan kolmessa vuorossa, jopa viikonloppuisin mutta muilla tuotantolinjoilla työskennellään pääsääntöisesti yhdessä vuorossa.

Schopflochin tehtaalla valmistetaan CNC-koneita, listakoneita sekä 1- ja 2-puoleisia tappikoneita. Tänä päivänä kaikki yhtymän CNC-koneet ovat portaalirunkorakenteisia eli tuenta on pöydän kummaltakin puolelta. Schopflochissa valmistettavien koneiden rungot tulevat alihankkijoilta, ja Homagilla ne koneistetaan ja valmistetaan loppuun. CNC-koneissa Homag käyttää sekä perinteistä teräsrunkorakennetta että uutta mineraalikuituvalurakennetta (Sorbtech), jolla päästään parempaan työstöjälkeen sekä parempaan terän kestävyyteen, koska mineraalikuitu imee työstössä tapahtuvia värinöitä itseensä. Homag on havainnut tutkimuksissaan terien huoltovälin kasvavan jopa yli 20% uuden runkorakenteen ansiosta.

Homagin koneiden mittatarkkuutta parannetaan suojaamalla koneistetut pinnat, jonka jälkeen ne menevät vasta pintakäsittelyyn. Kilpailevat konevalmistajat tekevät pääsääntöisesti ensin pintakäsittelyn ja vasta sen jälkeen koneistukset.

Homag Groupin näkyvimpiä uudistuksia on viime aikoina ollut kaikkien konsernin koneiden siirtäminen Homag-nimen alle. Myös koneiden väritystä uudistettiin samassa yhteydessä.

Taloteollisuuden koneet löytyvät täältä

Mitä uutta Projectalta

15.06.2021|Alumiinintyöstökoneet Stope elektroninen mittavaste

Projecta Oy  ja Stope Oy ovat tehneet sopimuksen STOPe-tuotteiden myynnistä Suomessa ja Virossa. STOPe on uuden sukupolven CNC-ohjattu elektroninen mittavaste,…

10.05.2021|Puuntyöstökoneet yleinen

Hyvä asiakkaamme, Koska globaali ja osittain myös paikallinen matkustaminen on edelleen vaikeaa, HOMAG on kehittänyt tapahtuman, joka esittelee asiakkaille Homagin…

20.11.2020|Alipainenostimet paneelien käsittelyyn Puuntyöstökoneet

Italialainen Elephant Srl perustettiin vuonna 1979. Yritys on erikoistunut teollisuuden materiaalinkäsittelyyn liittyvien ongelmien ratkaisuun. Elephant on pystynyt keskittymään tuoteinnovaatioihin ja…

Teitä palvelee

Tuomas Marjamaa

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3332

Jari Kurikka

Palvelupäällikkö

+358 20 771 3368

Sebastian Tamminen

Varatoimitusjohtaja

+358 20 771 3303

Perttu Lankinen

Tuotepäällikkö

020 771 3334

Jukka Nevavuo

Tuotepäällikkö

020 771 3308

Petri Leivonen

Tuotepäällikkö

020 771 3325

Jouni Häkkänen

Myyntipäällikkö

020 771 3320

PROJECTA SERVICE CENTER

Paraskin ratkaisu tuottaa tulosta vasta, kun se on käytettävissä. Service Centeristämme saat tukea muun muassa asennukseen, käyttöön, ongelmatilanteisiin, huoltoon, varaosiin ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Contact Projecta and you’ll never work alone!

LUE LISÄÄ