Homag CNC-työstökeskukset

Homag logo

Homag – koneet kaluste- ja taloteollisuuden tarpeisiin

HOMAG-Group on kehittänyt puunjalostusteollisuutta innovaatioiden ja teknologian avulla jo 60 vuotta. Selkeän strategiansa ansiosta HOMAG-Groupista on kehittynyt yritys, jonka tuotteet kattavat koko puunjalostuksen valmistusketjun. Tänä päivänä Homagilla on 6000 työntekijää, jotka työskentelevät yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa kaikkialla maailmassa.

Homag perustettiin vuonna 1960 Schopflochiin. Alueelta löytyy vieläkin osia alkuperäisestä tehtaasta. Nykyistä tuotantotilaa on 60 000 m2 ja työntekijöitä siellä on 1700. CNC-työstökeskuksia valmistetaan kolmessa vuorossa, jopa viikonloppuisin mutta muilla tuotantolinjoilla työskennellään pääsääntöisesti yhdessä vuorossa.

Schopflochin tehtaalla valmistetaan CNC-koneita, listakoneita sekä 1- ja 2-puoleisia tappikoneita. Tänä päivänä kaikki yhtymän CNC-koneet ovat portaalirunkorakenteisia eli tuenta on pöydän kummaltakin puolelta. Schopflochissa valmistettavien koneiden rungot tulevat alihankkijoilta, ja Homagilla ne koneistetaan ja valmistetaan loppuun. CNC-koneissa Homag käyttää sekä perinteistä teräsrunkorakennetta että uutta mineraalikuituvalurakennetta (Sorbtech), jolla päästään parempaan työstöjälkeen sekä parempaan terän kestävyyteen, koska mineraalikuitu imee työstössä tapahtuvia värinöitä itseensä. Homag on havainnut tutkimuksissaan terien huoltovälin kasvavan jopa yli 20% uuden runkorakenteen ansiosta.

Homagin koneiden mittatarkkuutta parannetaan suojaamalla koneistetut pinnat, jonka jälkeen ne menevät vasta pintakäsittelyyn. Kilpailevat konevalmistajat tekevät pääsääntöisesti ensin pintakäsittelyn ja vasta sen jälkeen koneistukset.

Homag Groupin näkyvimpiä uudistuksia on viime aikoina ollut kaikkien konsernin koneiden siirtäminen Homag-nimen alle. Myös koneiden väritystä uudistettiin samassa yhteydessä.

Taloteollisuuden koneet löytyvät täältä

Refernssikohteemme Kuopion Woodi:

Jouni Häkkänen

020 771 3320
Myyntipäällikkö
Puuntyöstökoneet

Petri Leivonen

020 771 3325
Tuotepäällikkö

Puuntyöstökoneet

Jukka Nevavuo

020 771 3308
Tuotepäällikkö

Puuntyöstökoneet

Jari Kurikka

+358 20 771 3368
Palvelupäällikkö

Peruskoneet
Asiakaspalvelu

Shopping Cart
Scroll to Top