SBZ 628 S: Uusi joustava läpisyöttöinen CNC-työstökeskus Elumatecilta

Elumatec on laajentanut menestyksekästä läpisyöttöisten CNC-työstökeskusten SBZ 628 -sarjaa uudella edullisella SBZ 628 S -mallilla. Uudessa koneessa on kaikki aiempien mallien tärkeimmät ominaisuudet ja se on suunnattu pienemmille teollisuusorientoituneille asiakkaille. SBZ 628 S esiteltiin ensimmäisen kerran BAU201-mesuilla Münchenissa.

”SBZ 628 S -mallin ydin on nelikarainen pyörivä työstökehä, joka mahdollistaa profiilin kaikkien neljän sivun työstämisen sekä kääntyvä sahayksikkö”, sanoo Roman Wolstein, Elumatec AG:n myyntijohtaja ja painottaa, että koneen suunnittelun lähtökohtana oli hintaluokkansa paras joustavuus. Tuloksena saatiin työstökeskus, jossa kaikilla neljällä työstökaralla voidaan operoida kaikkia profiilin pintoja karojen kiertyessä 0-360° välillä. Älykkäästi suunniteltu kotelointi suojaa käyttäjiä melulta. Rakenteen ansiosta koneen huolto on nopeaa ja tehokasta.

 

Optioilla lisää suorituskykyä

SBZ 628 S -työstökeskuksen syöttömakasiiniin voidaan asettaa halkaisijasta riippuen 5-10 profiilia, jotka ovat pituudeltaan 3000 – 7600 mm. Makasiinissa on kolme kääntövartta ja viisi nostorullaa. Makasiiniin voidaan lisätä maksimissaan 9 kääntövartta ja nostorullaa. SBZ 628 S on varustettu patentoidulla tarrainjärjestelmällä, jonka liike on toteutettu lineaariservolla, jolla monimutkaisetkin profiilimuodot saadaan paikoitettua työstöä ajatellen tarkasti. Moottoroitu tarrainjärjestelmä säätyy sekä pysty että vaakasuunnassa automaattisesti työstettävän profiilin mukaan.

 

Luotettava automaattinen

Profiilin paikoittavaa integroitua puristusrullastoa voidaan liikuttaa koko profiilin matkalla ja sitä voidaan säätää profiilimuodolle sopivaksi. Tukirullaston avulla käyttäjä voi kompensoida profiilin toleransseja ja varmistaa, että erimuotoiset profiilit on tarkasti tuettu syöttörataan. Lisäksi rullat suojaavat työstettävää profiilia naarmuilta.

SBZ 628 S -sahayksikkö koostuu kaksiakselisesta 5,5 kW sahayksiköstä, jolla voidaan työstää profiileja maksimikokoon 160 x 20 m tai 200 x 160 m 45 – 135° kulmissa. Tarraimet pitävät profiilia tiukasti, kun saha työstää kappaleita ja koneen pöydän levyjä voidaan laskea ongelmattoman profiilin liikkeen varmistamiseksi.

 

Materiaalia käsitellään erityisen varovasti purettaessa. Sahauksen jälkeen tarraimet liikuttavat profiilia ja sahattu kappale siirtyy purkukuljettimelle. Kappaleen koko purkutapahtuma on kontrolloitu, jotta voidaan varmistua siitä, ettei se naarmutu.

Pikalukituksella varustetut ohjainrullat ja tarraimen pinnat on mahdollista vaihtaa työstettävän profiilin mukaan ja näin varmistetaan laitteen soveltuvuus mahdollisimman monille profiilimuodoille.

Kysy lisätietoa: 

Perttu Lankinen

Tuotepäällikkö

020 771 3334