Mellano Oy luottaa innovatiiviseen Homag VKS-sarjan pakkaustuotantokoneeseen

Mellano Oy luottaa innovatiiviseen Homag VKS-sarjan pakkaustuotantokoneeseen

 

Mellano Oy on Suomen johtava kiintokalusteiden omamerkkivalmistaja ja suurin MDF-ovien valmistaja. Mellanon asiakaslähtöisten liiketoimintamalli on erikoistunut vaativiin, nopeisiin ja joustaviin toimituksiin sekä korkeaan laatutasoon. Yhtiö on osa PRT-Forest Oy konsernia, joka on kasvava puutuoteteollisuuden toimija ja yksi suurimmista pohjoissuomalaisista yrityksistä.

 

Mellanolla pakkaamisen menetelmäkehitys on jäänyt muiden tuotannon prosessien kehityksen jalkoihin. Ongelmana on standardoimaton pakkaus, joka jää usein heikoksi ja aiheuttaa kuljetus-reklamaatioita. Lisäksi vallitseva pakkaamismenetelmä, kartonkiin kääriminen, kuormittaa työntekijöitä fyysisesti. Työergonometria on näin ollen puutteellista. Vallitsevien menetelmien puutteellisuuden vuoksi käytettävien pakkausmateriaalien määrää sekä hävikkiä ei päästä mittaamaan. Tulosten puuttuessa myöskään toimintaa ei pystytä tehokkaasti parantamaan.
Ratkaisuna näihin haasteisiin Projecta Oy on toimittanut syyskuussa Mellanolle Homag Automation VKS 200 pakkaustuotantokoneen.

VKS leikkaa, rei’ittää ja nuuttaa aaltopahvia automaattisesti ja jatkuvatoimisesti taiteltaviksi pahvilaatikoiksi tai tuotesuojiksi 

Ratkaisu mahdollistaa uusien pakkaus/tuotesuojausratkaisuiden innovoinnin, valmistamiseen ja hyödyntämisen.
Tavoitteena on pakkausmateriaalien määrän optimointi, kartonkivarastoon sitoutuneen pääoman vapautus, tekemisen helpottuminen/tuotannon virtauksen parantaminen, reklamaatioiden eliminointi ja pakkausten visuaalisuuden parantaminen.

 


VKS 200 mahdollistaa myös pitkien tuotteiden
kartonkisuojauksen