<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5NJWK4" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

Cold Gun -ilmajäähdytyssarja pidentää työkalujen käyttöikää

Positech on amerikkalainen yhtiö, joka tuottaa monimutkaisia osia auto-, moottoripyörä- ja lentokoneteollisuudelle.

Yrityksen koneenkäyttäjä Dave Grayllä oli ongelma jyrsittäessä karbiditerillä uria ruostumattomaan teräkseen. Jäähdytysneste aiheutti mikrohalkeamia karbiditeriin, ja ilman jäähdytysnestettä terä halkeili melkein välittömästi. Teriä piti vaihtaa koko ajan.

Yritys asensi koneeseen Cold Gun-ilmajäähdytyssarjan. Noin -7o C ilma jäähdyttää teriä ja lämpö poistuu lastujen mukana. Työkalun käyttöikä lisääntyi 50%.

Ilmajäähdytyssarjan vortex-putki muuttaa tavallisen paineilman kahdeksi matalapainevirraksi, kuumaksi ja kylmäksi. Kuuma ilmavirta jäähdytetään ja poistetaan poistoilmajärjestelmän kautta. Kylmä ilmavirta vapautuu putkesta, joka on säädettävissä haluttuun asentoon. Magneettinen alusta helpottaa asennusta ja siirtoa.

Lämpö voi tuhota sekä kalliit työkalut että työstetyn kappaleen. Myös Positech:in ongelma oli kalliiden terien vaurioituminen. Kun kysyttiin, miten muut ovat ratkaisseet ongelman, Dave vastasi: ”Olemme nähneet yritysten poistavan turvalaitteita, jotta koneen luukut voivat olla auki, jolloin saadaan puhallettua paineilmaa jäähdyttämään osia edes vähän. Meillä Gold Gun -ilmajäähdytyssarja jäähdyttää työkappaleet.”

Tuomas Marjamaa

Tuotepäällikkö

020 771 3332

Milja Jokiranta

Tuotepäällikkö

020 771 3306

Riku Kallinen

Myynti / Asiakaspalvelu

020 771 3338 

Kalle Fontell

Tuotepäällikkö

020 771 3367