Asiakasreferenssi – Keravent löysi ratkaisun levyjen sahaukseen

Orimattilalainen savunpoistoluukkuja valmistava Keravent oli vuosia etsinyt konetta tehostamaan luukuissa tarvittavien levyjen sahausta, mutta tuloksetta. Tähän asti työ on hoidettu käyttämällä perinteistä liukupöytäsahaa, mutta oli aika etsiä uusia ratkaisuja.

Sahattavia materiaaleja on useita erilaisia ja sahauspaksuudetkin vaihtelevat melkoisesti 10 mm:stä aina 160 mm:iin asti. Ja juuri tuo vaadittava sahauskorkeus yhdistettynä kompaktiin tilankäyttöön käänsi katseet tšekkiläiseen Störi Mantelin FLS Arrow halkaisusahaan. Perinteiset palkkisahat kun noissa sahauskorkeuksissa ovat ulkomitoiltaan suuria eikä niin järeään koneeseen ollut sen paremmin tilaa, kuin tarvettakaan. Nyt valittu kone sen sijaan täytti molemmat ehdot hienosti ja projektia alettiin hiljalleen viedä eteenpäin.

Kotimaisen referenssin puuttuessa järjesti Projecta tutustumismatkan tšekin tehtaalle sekä vierailuja muutamaan asiakasyritykseen ja tämä viimeistään vakuutti Keraventin tuotantopäällikkö Jouni Tukiaisen (oikealla) tekemään hankintapäätöksen. Eikä päätöstä ole tarvinnut katua.

Kone on ollut käytössä reilun kuukauden ja jo nyt on tullut ilmi se, että investointi on todellakin kannattanut. Kone on käyttäjänsä Timo Häyhäsen (vasemmalla) mielestä helppo ja nopea käyttää ja teränvaihtokin sujuu vaivatta. Nyt tulee vaihdettua terä materiaalin mukaan ja näin säästetään teroituskustannuksissa vuositasolla reilusti. Lisäksi parantunut työergonomia on tehnyt työstä mielekkäämpää. Perinteisellä tavalla sahatessa työ oli yhdelle henkilölle kokopäivätyötä, nyt samasta työmäärästä selviää huomattavasti vähemmällä ajalla.

Kokemukset projektista ovat Tukiaisen mielestä olleet pelkästään positiivisia. Alkaen tilausvaiheesta päättyen koneen asennukseen ja käyttöönottoon asiat on hoidettu sovitusti ja annetussa aikataulussa.

Jari Kurikka

Palvelupäällikkö

+358 20 771 3368

Sebastian Tamminen

Myyntijohtaja

+358 20 771 3303

Perttu Lankinen

Tuotepäällikkö

020 771 3334

Jukka Nevavuo

Tuotepäällikkö

020 771 3308

Petri Leivonen

Tuotepäällikkö

020 771 3325

Jouni Häkkänen

Myyntipäällikkö

020 771 3320