Asiakasreferenssi – Keravent löysi ratkaisun levyjen sahaukseen

16.11.2018

Orimattilalainen savunpoistoluukkuja valmistava Keravent oli vuosia etsinyt konetta tehostamaan luukuissa tarvittavien levyjen sahausta, mutta tuloksetta. Tähän asti työ on hoidettu käyttämällä perinteistä liukupöytäsahaa, mutta oli aika etsiä uusia ratkaisuja.

Sahattavia materiaaleja on useita erilaisia ja sahauspaksuudetkin vaihtelevat melkoisesti 10 mm:stä aina 160 mm:iin asti. Ja juuri tuo vaadittava sahauskorkeus yhdistettynä kompaktiin tilankäyttöön käänsi katseet tšekkiläiseen Störi Mantelin FLS Arrow halkaisusahaan. Perinteiset palkkisahat kun noissa sahauskorkeuksissa ovat ulkomitoiltaan suuria eikä niin järeään koneeseen ollut sen paremmin tilaa, kuin tarvettakaan. Nyt valittu kone sen sijaan täytti molemmat ehdot hienosti ja projektia alettiin hiljalleen viedä eteenpäin.

Kotimaisen referenssin puuttuessa järjesti Projecta tutustumismatkan tšekin tehtaalle sekä vierailuja muutamaan asiakasyritykseen ja tämä viimeistään vakuutti Keraventin tuotantopäällikkö Jouni Tukiaisen (oikealla) tekemään hankintapäätöksen. Eikä päätöstä ole tarvinnut katua.

Kone on ollut käytössä reilun kuukauden ja jo nyt on tullut ilmi se, että investointi on todellakin kannattanut. Kone on käyttäjänsä Timo Häyhäsen (vasemmalla) mielestä helppo ja nopea käyttää ja teränvaihtokin sujuu vaivatta. Nyt tulee vaihdettua terä materiaalin mukaan ja näin säästetään teroituskustannuksissa vuositasolla reilusti. Lisäksi parantunut työergonomia on tehnyt työstä mielekkäämpää. Perinteisellä tavalla sahatessa työ oli yhdelle henkilölle kokopäivätyötä, nyt samasta työmäärästä selviää huomattavasti vähemmällä ajalla.

Kokemukset projektista ovat Tukiaisen mielestä olleet pelkästään positiivisia. Alkaen tilausvaiheesta päättyen koneen asennukseen ja käyttöönottoon asiat on hoidettu sovitusti ja annetussa aikataulussa.

Teija Ahola

+358 50 520 0463
Markkinointisuunnittelija
Markkinointi

Petri Leivonen

020 771 3325
Tuotepäällikkö

Puuntyöstökoneet

Sebastian Tamminen

+358 20 771 3303
Varatoimitusjohtaja

Jukka Nevavuo

020 771 3308
Tuotepäällikkö

Puuntyöstökoneet

Jouni Häkkänen

020 771 3320
Myyntipäällikkö

Puuntyöstökoneet

Toni Kytöviita

Toni Kytöviita

020 771 3228
tuotepäällikkö

Jari Kurikka

+358 20 771 3368
Palvelupäällikkö

Peruskoneet
Asiakaspalvelu

Projecta huolto

Haemme huoltotiimiimme kenttähuollon ammattilaista

04-07-2023
Projecta Oy on alansa johtava suomalainen teknisen kaupan konserni. Toimitamme asiakkaillemme räätälöityjä ratkaisuja mm. puutuoteteollisuuteen, alumiinintyöstöön sekä prosessi- ja tasolasiteollisuuden tarpeisiin. Edustamme alojensa johtavia kansainvälisiä päämiehiä ja olemme tunnettu innovatiivisen...
Riepe Frosted Edge Technology

Riepe Frosted Edge Technology – Mattanauhan viimeistely on ratkaistu

29-05-2023
Korkeakiiltoiset pinnat ovat olleet pitkään suosittuja kalusteissa. Mattapintaiset kalusteet ovat tällä hetkellä markkinoiden uusin trendi. Vaikka tämä uusin trendi tarjoaa kuluttajalle uusia vaihtoehtoja, se asettaa valmistajille uusia teknisiä haasteita kappaleiden...