Terveiset LIGNA-messuilta

5,000 m² näyttelyalue oli täynnä innovaatioita: – HOMAG tarjoaa optimaalisen ratkaisun alan kaikille toimijoille

LIGNA 2019 -messuilla HOMAG täytti jälleen kerran hallin no 14 puuntyöstökoneillaan, -ohjelmistoillaan ja teknisillä innovaatioillaan. Kaikki ratkaisut olivat nähtävissä livekäytössä. Osana “YOUR SOLUTION”-lupausta, HOMAG esitteli laajan valikoiman kokonaisvaltaisia ratkaisukonsepteja, joiden avulla niin pienet kuin suuretkin yritykset voivat vastata markkinoiden moderneihin vaatimuksiin ja tulevaisuuden suuntauksiin.

Rakennuselementtien tuottajille esiteltiin tämän vuoden uutuudet täydennettynä kaikilla talopakettien automaatioratkaisuilla. WEINMANN esitteli myös uusimmat talonrakennusteollisuuden koneet hallissa 13.
Integroidut, laajat työvaihe- ja solukonseptit digitaalisilla ominaisuuksilla ja ohjelmistoilla herättivät paljon kiinnostusta.
HOMAG esitteli ratkaisunsa eri tarpeisiin:

 • Kaksi uutta integroitua työpajakonseptia avustavilla digitaalisilla ominaisuuksilla, jotka on kehitetty erityisesti puusepille ja kirvesmiehille
 • Täysin verkottuneet, automaattiset ja itsenäiset konseptit pienille ja keskisuurille yrityksille
 • Ratkaisut tehokkaalle huonekalutuotannolle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOMAG kiinnosti vierailijoita

HOMAG on erittäin tyytyväinen LIGNA-messujen vierailijamäärään, uusiin mahdollisuuksiin ja messuilla tehtyihin tilauksiin. Messuvieraita kiinnosti erityisesti sisustus- ja teollisen huonekalutuotannon ratkaisut, varsinkin keittiö- ja huonekaluteollisuuden ratkaisut. Digitaalisista tuotteista vierailijoita kiinnosti eniten ServiceBoard ja MachineBoard (tapio).

LIGNA-messuilla vieraili yli 90 000 ihmistä yli 100 maasta. HOMAG:in osaston vierailijoista 61% oli kansainvälisiä asiakkaita, ja he viettivät myös enemmän aikaa osastolla keskustelemassa tuotteista kuin aikaisempina vuosina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konseptit puusepille / pkt-sektori

– kokonaisvaltainen konsepti rakentuu yksittäisistä osista vaihe vaiheelta

Hallissa 14 HOMAG keskittyi pienten ja keskikokoisten puuntyöstöyritysten ongelmiin:

 • Millaisia mahdollisuuksia digitalisoinnilla on pienille ja keskikokoisille yrityksille?
 • Mitkä helppokäyttöiset toiminnot ja ominaisuudet auttavat näitä yrityksiä?
 • Miten jokainen yritys voi löytää itselle sopivat palaset?

LIGNA:ssa HOMAG vastasi näihin kysymyksiin esitellen ominaisuuksia, jotka yksinkertaistavat työtä vain muutamalla yksinkertaisella toimella. Yrityksen ei tarvitse sijoittaa kokonaiseen järjestelmään, vaan se voi valita yksittäisiä koneita, älykkäitä ohjelmistoja ja digitaalisia ominaisuuksia, jotka kommunikoivat keskenään, ja integroida nämä yhteen niin, että hyöty on suurin.

 

TEQtours ja live-esittelyt: Täydellinen menestys

HOMAG järjesti erilaisia teknisiä opastettuja TEQtours-kierroksia, joissa esiteltiin uudet integroidut konseptit livenä. Kierroksilla näytettiin, miltä ratkaisut näyttävät käytännössä ja mitä hyötyjä niissä on päivittäisissä työstöissä. Esittelyjä oli 12 päivässä ja ne olivat aivan täynnä. Noin 1500 ihmistä vieraili TEQtours-kierroksilla. Tämä osoitti, että pienet ja keskisuuret yritykset ovat halukkaita panostamaan digitalisointiin ja tuotannon automatisointiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolme erilaista konseptia eri suoritusluokissa

”Digitaalinen valmius”

Tietyssä pisteessä jokainen yritys joutuu pohtimaan, miten on parasta aloittaa digitalisointi. HOMAG tarjoaa yksinkertaisen perusratkaisun, joka mahdollistaa tuotannon läpinäkyvyyden, optimoi työvaiheet ja parantaa työstöprosesseja.

 

 

 

 

 

 

 


” Digitaalisesti yhdistetyt laitteet ”

Tässä konseptissa HOMAG näytti, miten kaikki koneet vaativat vain yhden työntekijän. Työvaiheet ja koneet on erotettu toisistaan. Työstön tiedot ovat saatavilla digitaalisessa muodossa, ja työntekijä voi muuttaa työstön jokaista vaihetta.

 

 

 

 

 

 

 


“Ratkaisu keskenään verkottuneille yksittäisille soluille”

HOMAG esitteli työstösolut, joita voidaan modulaarisesti laajentaa. Se on täydellinen ratkaisu keskikokoisille puuteollisuusyrityksille. Jokainen solu on jo valmiiksi ihanteellinen ratkaisu paneelien tehokkaalle työstölle. Yksittäiset solut yhdistetään ohjatuilla TRANSBOT-ajoneuvoilla, jotka esiteltiin ensimmäistä kertaa HOLZ HANDWERK 2018-messuilla. ControllerMES tuotannonhallintajärjestelmä ohjaa prosessia. Kaikki nämä elementit yhdessä muodostavat täysin autonomisen ja automaattisen tuotannon, Batch size 1.  Tuotanto alkaa sahauksesta ja päättyy täysin pakattuihin tuotteeseen.  Ratkaisu voidaan räätälöidä vastaamaan kaikkien asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita.

 

 

 

 

 

Jokainen konsepti sisältää eri työpisteet ja moduulit – jokainen yritys voi valita itselleen sopivat komponentit ja digitaaliset ominaisuudet.


Koneita hallissa 14:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusia ominaisuuksia pintakäsittelyyn

Homag jatkaa pintakäsittelyteknologian kehittämistä. Tämä nähtiin myös LIGNA 2019-messuilla. Pintakäsittelyratkaisut veivät suuren osan näyttelytilasta. Osastolla esiteltiin pintakäsittelyteknologiaa uusilla ja optimoiduilla ratkaisuilla hiontaan, maalaukseen ja laminointiin. Lisäksi HOMAG oli mukana Makorin osastolla. HOMAG on ollut tämän pintakäsittelyn asiantuntijan läheinen yhteistyökumppani Italiassa jo kaksi vuotta.

HOMAG esitteli uutta teknologiaa ja ominaisuuksia pintakäsittelylle, tarjoten uusia menetelmiä huonekalutuotannolle ergonomisesti, älykkäästi ja tehokkaasti.

 

 

 

 

 

Digitaalisen printtausyhdistyksen perustaminen „DIPA“

Pinnan ulkoasulla on yhä suurempi merkitys sisustuselementeille kuten huonekaluille, seinille ja lattioille. Yksilöllisten ja korkealaatuisten pintojen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Alan innovatiiviset yritykset haluavat tarjota ratkaisuja kasvavalle kysynnälle ja ne perustivat Digital Printing Association (DIPA) -yhdistyksen. HOMAG:n lisäksi uuden yhdistyksen perustajia ovat MB Digitalprint GmbH & Co. KG, Li&Co AG, Durst Phototechnik AG ja Adler-Werk Lackfabrik Johann Berghofer GmbH & Co KG. DIPA:n päätavoitteena on digitaalisen printtauksen innovatiivisen teknologian saaminen alan käyttöön.

DIPA yhdistää pintakäsittelyn kaikkien osa-alueiden asiantuntijat ja yritykset, jotka jo käyttävät teknologiaa menestyksellisesti. Yhdistys haluaa mahdollistaa digitaalisen printtauksen kaikille pintakäsittely-yrityksille. Pitkällä aikavälillä tavoite on tehdä DIPA:sta rekisteröity yhdistys. Voittoa tavoittelemattomana organisaationa sen on tarkoitus olla avoin kaikille kiinnostuneille yrityksille.

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja: www.dipa-surface.com

Koe LIGNA vielä kerran

HOMAG kuvasi ja tuotti monia videoita LIGNA-messuilla. Katso vielä HOMAG:n kohokohdat LIGNA:ssa.

1 / HOMAG: Live from the LIGNA 2019!

Aiheet:

 • InnovationCenter: Miltä tulevaisuuden prosessit näyttävät?
 • Nopea huonekalutuotanto: Huonekalutuotanto livenä ja AR-lasien läpi. Miten suunnitellaan tänä päivänä? – ”Intelligent Virtual Planning (iVP)” kanssa!
 • Pintakäsittely: Täydellinen valikoima koneita – täydennettynä älykkäillä operaattorisovelluksilla
 • Haastattelu: Pekka Paasivaara (CEO)
2 / HOMAG: Ratkaisut puuntyöstöyrityksille LIGNA 2019!

Aiheet:

 • Kierros ympäri työpajan täynnä mahdollisuuksia, joka valmistaa puusepät tulevaisuuteen
 • Yksinkertaiset, digitaaliset tuotteet toiminnassa:
  • cabinetCreator: huonekalujen suunnitteluun
  • productionManager: digitaalinen tilauskansio
  • productionAssist Edge: älykäs reunalistoituskoneen hallinta
  • productionAssist Sorting: osien lajittelu LED-nauhan ja skannerikäsineen avulla
  • productionAssist Assembly: kaikki tieto huonekalujen kokoamiseen yhdellä silmäyksellä
 • Uusi nestausratkaisu: CENTATEQ N-600 tekee kaiken, paitsi reunat
 • Huolto – intelliAdviceApp: Sovellus ehdottaa ratkaisuja vianetsinnälle, jotka ovat toimineet samanlaisessa ongelmassa
 • Haastattelu: Eduard Schiessl (Sales Manager HOMAG Germany)

Kuvat: HOMAG Group AG