Terveiset LIGNA-messuilta

26.09.2019

5,000 m² näyttelyalue oli täynnä innovaatioita: – HOMAG tarjoaa optimaalisen ratkaisun alan kaikille toimijoille

LIGNA 2019 -messuilla HOMAG täytti jälleen kerran hallin no 14 puuntyöstökoneillaan, -ohjelmistoillaan ja teknisillä innovaatioillaan. Kaikki ratkaisut olivat nähtävissä livekäytössä. Osana “YOUR SOLUTION”-lupausta, HOMAG esitteli laajan valikoiman kokonaisvaltaisia ratkaisukonsepteja, joiden avulla niin pienet kuin suuretkin yritykset voivat vastata markkinoiden moderneihin vaatimuksiin ja tulevaisuuden suuntauksiin.

Rakennuselementtien tuottajille esiteltiin tämän vuoden uutuudet täydennettynä kaikilla talopakettien automaatioratkaisuilla. WEINMANN esitteli myös uusimmat talonrakennusteollisuuden koneet hallissa 13.
Integroidut, laajat työvaihe- ja solukonseptit digitaalisilla ominaisuuksilla ja ohjelmistoilla herättivät paljon kiinnostusta.
HOMAG esitteli ratkaisunsa eri tarpeisiin:

 • Kaksi uutta integroitua työpajakonseptia avustavilla digitaalisilla ominaisuuksilla, jotka on kehitetty erityisesti puusepille ja kirvesmiehille
 • Täysin verkottuneet, automaattiset ja itsenäiset konseptit pienille ja keskisuurille yrityksille
 • Ratkaisut tehokkaalle huonekalutuotannolle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOMAG kiinnosti vierailijoita

HOMAG on erittäin tyytyväinen LIGNA-messujen vierailijamäärään, uusiin mahdollisuuksiin ja messuilla tehtyihin tilauksiin. Messuvieraita kiinnosti erityisesti sisustus- ja teollisen huonekalutuotannon ratkaisut, varsinkin keittiö- ja huonekaluteollisuuden ratkaisut. Digitaalisista tuotteista vierailijoita kiinnosti eniten ServiceBoard ja MachineBoard (tapio).

LIGNA-messuilla vieraili yli 90 000 ihmistä yli 100 maasta. HOMAG:in osaston vierailijoista 61% oli kansainvälisiä asiakkaita, ja he viettivät myös enemmän aikaa osastolla keskustelemassa tuotteista kuin aikaisempina vuosina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konseptit puusepille / pkt-sektori

– kokonaisvaltainen konsepti rakentuu yksittäisistä osista vaihe vaiheelta

Hallissa 14 HOMAG keskittyi pienten ja keskikokoisten puuntyöstöyritysten ongelmiin:

 • Millaisia mahdollisuuksia digitalisoinnilla on pienille ja keskikokoisille yrityksille?
 • Mitkä helppokäyttöiset toiminnot ja ominaisuudet auttavat näitä yrityksiä?
 • Miten jokainen yritys voi löytää itselle sopivat palaset?

LIGNA:ssa HOMAG vastasi näihin kysymyksiin esitellen ominaisuuksia, jotka yksinkertaistavat työtä vain muutamalla yksinkertaisella toimella. Yrityksen ei tarvitse sijoittaa kokonaiseen järjestelmään, vaan se voi valita yksittäisiä koneita, älykkäitä ohjelmistoja ja digitaalisia ominaisuuksia, jotka kommunikoivat keskenään, ja integroida nämä yhteen niin, että hyöty on suurin.

 

TEQtours ja live-esittelyt: Täydellinen menestys

HOMAG järjesti erilaisia teknisiä opastettuja TEQtours-kierroksia, joissa esiteltiin uudet integroidut konseptit livenä. Kierroksilla näytettiin, miltä ratkaisut näyttävät käytännössä ja mitä hyötyjä niissä on päivittäisissä työstöissä. Esittelyjä oli 12 päivässä ja ne olivat aivan täynnä. Noin 1500 ihmistä vieraili TEQtours-kierroksilla. Tämä osoitti, että pienet ja keskisuuret yritykset ovat halukkaita panostamaan digitalisointiin ja tuotannon automatisointiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolme erilaista konseptia eri suoritusluokissa

”Digitaalinen valmius”

Tietyssä pisteessä jokainen yritys joutuu pohtimaan, miten on parasta aloittaa digitalisointi. HOMAG tarjoaa yksinkertaisen perusratkaisun, joka mahdollistaa tuotannon läpinäkyvyyden, optimoi työvaiheet ja parantaa työstöprosesseja.

 

 

 

 

 

 

 


” Digitaalisesti yhdistetyt laitteet ”

Tässä konseptissa HOMAG näytti, miten kaikki koneet vaativat vain yhden työntekijän. Työvaiheet ja koneet on erotettu toisistaan. Työstön tiedot ovat saatavilla digitaalisessa muodossa, ja työntekijä voi muuttaa työstön jokaista vaihetta.

 

 

 

 

 

 

 


“Ratkaisu keskenään verkottuneille yksittäisille soluille”

HOMAG esitteli työstösolut, joita voidaan modulaarisesti laajentaa. Se on täydellinen ratkaisu keskikokoisille puuteollisuusyrityksille. Jokainen solu on jo valmiiksi ihanteellinen ratkaisu paneelien tehokkaalle työstölle. Yksittäiset solut yhdistetään ohjatuilla TRANSBOT-ajoneuvoilla, jotka esiteltiin ensimmäistä kertaa HOLZ HANDWERK 2018-messuilla. ControllerMES tuotannonhallintajärjestelmä ohjaa prosessia. Kaikki nämä elementit yhdessä muodostavat täysin autonomisen ja automaattisen tuotannon, Batch size 1.  Tuotanto alkaa sahauksesta ja päättyy täysin pakattuihin tuotteeseen.  Ratkaisu voidaan räätälöidä vastaamaan kaikkien asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita.

 

 

 

 

 

Jokainen konsepti sisältää eri työpisteet ja moduulit – jokainen yritys voi valita itselleen sopivat komponentit ja digitaaliset ominaisuudet.


Koneita hallissa 14:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusia ominaisuuksia pintakäsittelyyn

Homag jatkaa pintakäsittelyteknologian kehittämistä. Tämä nähtiin myös LIGNA 2019-messuilla. Pintakäsittelyratkaisut veivät suuren osan näyttelytilasta. Osastolla esiteltiin pintakäsittelyteknologiaa uusilla ja optimoiduilla ratkaisuilla hiontaan, maalaukseen ja laminointiin. Lisäksi HOMAG oli mukana Makorin osastolla. HOMAG on ollut tämän pintakäsittelyn asiantuntijan läheinen yhteistyökumppani Italiassa jo kaksi vuotta.

HOMAG esitteli uutta teknologiaa ja ominaisuuksia pintakäsittelylle, tarjoten uusia menetelmiä huonekalutuotannolle ergonomisesti, älykkäästi ja tehokkaasti.

 

 

 

 

 

Digitaalisen printtausyhdistyksen perustaminen „DIPA“

Pinnan ulkoasulla on yhä suurempi merkitys sisustuselementeille kuten huonekaluille, seinille ja lattioille. Yksilöllisten ja korkealaatuisten pintojen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Alan innovatiiviset yritykset haluavat tarjota ratkaisuja kasvavalle kysynnälle ja ne perustivat Digital Printing Association (DIPA) -yhdistyksen. HOMAG:n lisäksi uuden yhdistyksen perustajia ovat MB Digitalprint GmbH & Co. KG, Li&Co AG, Durst Phototechnik AG ja Adler-Werk Lackfabrik Johann Berghofer GmbH & Co KG. DIPA:n päätavoitteena on digitaalisen printtauksen innovatiivisen teknologian saaminen alan käyttöön.

DIPA yhdistää pintakäsittelyn kaikkien osa-alueiden asiantuntijat ja yritykset, jotka jo käyttävät teknologiaa menestyksellisesti. Yhdistys haluaa mahdollistaa digitaalisen printtauksen kaikille pintakäsittely-yrityksille. Pitkällä aikavälillä tavoite on tehdä DIPA:sta rekisteröity yhdistys. Voittoa tavoittelemattomana organisaationa sen on tarkoitus olla avoin kaikille kiinnostuneille yrityksille.

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja: www.dipa-surface.com

Koe LIGNA vielä kerran

HOMAG kuvasi ja tuotti monia videoita LIGNA-messuilla. Katso vielä HOMAG:n kohokohdat LIGNA:ssa.

1 / HOMAG: Live from the LIGNA 2019!

Aiheet:

 • InnovationCenter: Miltä tulevaisuuden prosessit näyttävät?
 • Nopea huonekalutuotanto: Huonekalutuotanto livenä ja AR-lasien läpi. Miten suunnitellaan tänä päivänä? – ”Intelligent Virtual Planning (iVP)” kanssa!
 • Pintakäsittely: Täydellinen valikoima koneita – täydennettynä älykkäillä operaattorisovelluksilla
 • Haastattelu: Pekka Paasivaara (CEO)
2 / HOMAG: Ratkaisut puuntyöstöyrityksille LIGNA 2019!

Aiheet:

 • Kierros ympäri työpajan täynnä mahdollisuuksia, joka valmistaa puusepät tulevaisuuteen
 • Yksinkertaiset, digitaaliset tuotteet toiminnassa:
  • cabinetCreator: huonekalujen suunnitteluun
  • productionManager: digitaalinen tilauskansio
  • productionAssist Edge: älykäs reunalistoituskoneen hallinta
  • productionAssist Sorting: osien lajittelu LED-nauhan ja skannerikäsineen avulla
  • productionAssist Assembly: kaikki tieto huonekalujen kokoamiseen yhdellä silmäyksellä
 • Uusi nestausratkaisu: CENTATEQ N-600 tekee kaiken, paitsi reunat
 • Huolto – intelliAdviceApp: Sovellus ehdottaa ratkaisuja vianetsinnälle, jotka ovat toimineet samanlaisessa ongelmassa
 • Haastattelu: Eduard Schiessl (Sales Manager HOMAG Germany)

Kuvat: HOMAG Group AG

Teija Ahola

+358 50 520 0463
Markkinointisuunnittelija
Markkinointi

Elumatec Tech Tour 14.-16.11.2022

01-12-2022
-vierailu uuteen Elumatecin Infocenteriin Saksassa teksti ja kuvat: Arto Parkko / Projecta Oy Projecta Oy järjesti ma 14. – ke 16.11.2022 Saksaan suuntautuneen Elumatec Tech Tourin, jossa käytiin tutustumassa Elumatec-koneita...

Practive Tour 23.-26.1.2023

29-11-2022
Tervetuloa tutustumaan puuntyöstön uusimpiin innovaatioihin! Tehdasvierailut: • HOMAG GmbH, Competence Center Herzebrock • Homag Bohrsysteme GmbH • Homag Kantentechnik GmbH • Altendorf GmbH • Karl Heesemann GmbH • Venjakob Maschinenbau...

Energy Box – Kompressorien tuottama kallisarvoinen lämpöenergia talteen

25-10-2022
Energian hinta on viimeisten kuukausien aikana puhututtanut niin kotitalouksia kuin yrityksiäkin. Monia huolettaa varsinkin tuleva talvi, kun tiloja tarvitsee lämmittää. Lämmityksen tarve nostaa kuluja ilman hinnannousuakin. Kompressorit tuottavat paljon lämpöenergiaa....

Projecta Oy ja Hi-Tech Education Oy ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen

21-10-2022
Ohjelmisto-osaamisen merkitys kasvaa myös meidän toimialallamme, nyt ja tulevaisuudessa. Vahvistaakseen asemaansa markkinoilla tällä osa-alueella Projecta Oy ja Hi-Tech Education Oy ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen 30.9.2022. Sopimuksen mukaisesti Projecta Oy:stä tulee...
HS Drive Tec ja Projecta yhteistyösopimukseen

projecta teki yhteistyösopimuksen HS Drive TeC:in kanssa

04-10-2022
Projecta ja saksalainen HS Drive Tec ovat tehneet yhteistyösopimuksen karamoottorien ja muiden laitteiden korjauspalvelusta. Sopimus on voimassa Suomessa ja Virossa. Sopimusta olivat tekemässä huoltopäälikkö Rami Seppälä , toimitusjohtaja Tuomas Hilakari,...

Uusi Elumatec InfoCenter on avattu Mühlackeriin, Saksaan

06-09-2022
Maailman johtava alumiini-, PVC- ja teräsprofiilintyöstökoneiden valmistaja Elumatec on avannut uuden huippuosaamiskeskuksen, joka on ainoa laatuaan alallaan. Keskus tarjoaa laajan valikoiman esittely-, koulutus- ja testausmahdollisuuksia koko Elumatec-tuotevalikoimalle. Elumatec näyttelytilaan mahtuu...

Messuraportti: HOLZ-HANDWERK 2022 Nürnbergissä pääsi vihdoin toteutumaan

24-08-2022
Nürnbergin HOLZ-HANDWERK-näyttelyn myötä yksi puuteollisuuden suurista messuista järjestettiin jälleen paikan päällä pitkän koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Vaikka HOMAG järjesti välikauden aikana verkkomessuja, live-tapahtumia on aidot kohtaamiset paikan päällä korvaamattomia. Puun...

Homag uutuus – Cutting Assistant

24-08-2022
Cutting Assistant -sahausavustaja tukee levynpaloittelun optimoinnissa, osien merkitsemisessä ja sahausprosessissa ja se sopii kaikkiin manuaalisahoihin. Levynpaloittelu voidaan optimoida vain yhdellä napsautuksella ja siirtää koneen sovellukseen.

Exair Cabinet Cooler® – sähkökeskuksien ja muiden suljettujen koteloiden viilennykseen

24-08-2022
Exair Cabinet Cooler® -kaappi- ja kotelojäähdytinjärjestelmä on edullinen tapa viilentää sähkökeskuksia ja muita suljettuja koteloita. Kesällä lämpötilan noustessa sähkökaapit kuumenevat liikaa, Cabinet Cooler on helppo ja edullinen ratkaisu elektroniikan viileänä pitämiseen!...

UUTUUS! Homag DRILLTEQ V-310 vertikaalinen täysverinen CNC-keskus

24-08-2022
DRILLTEQ V-310:ssa suunniteltu älykäs konsepti tarjoaa mahdollisimman paljon toimintoja mahdollisimman pienessä tilassa. Se hyödyntää optimaalisesti 11 m²:n tilan ja tarjoaa enemmän porausta, enemmän uritusta ja enemmän jyrsintää kuin mikään muu...

Homagilta vapautuu jo tilattuja koneita

24-08-2022
Maailmantilanteen vuoksi Homagilta vapautuu jo tilattuja koneita − tietyt konemallit. Osa koneista jo kevään toimitukseen, osa toimitetaan myöhemin vuoden aikana. Jos olet aikeissa hankkia konetta, nyt sen voit saada lyhyemmällä...

20. HOLZ-HANDWERK järjestetään poikkeuksellisesti kesällä 12.-15.7.2022

21-06-2022
20. HOLZ-HANDWERK järjestetään poikkeuksellisesti kesällä 12.-15.7.2022. Puuntyöstö- ja puunjalostusalat pääsevät vihdoin taas kokoontumaan messuille – ja me olemme myös paikalla päämiestemme osastoilla. päämiesmessuosastohalliAIRCOM SRL8-408Hall  8Altendorf Group GmbH9-318Hall  9Benz GmbH Werkzeugsysteme10.0-109Hall...

Uutuus AROlta: EVO-sarjan sähkötoimiset kalvopumput

21-06-2022
EVOssa yhdistyy perinteisten kalvopumppujen monikäyttöisyys muiden positiivisten tilavuuspumppujen tehokkuuteen ja hallinnan helppouteen.

Koneenrakentajat ja liikkuvan kaluston rakentajat huom!

21-06-2022
Legris pneumatiikkaliittimet soveltuvat peruspaineilmasovelluksien lisäksi myös raskaan kaluston vetoautoille ja perävaunuille, sekä muuhun ajoneuvoteollisuuteen.

Nimitysuutisia projectalla

08-02-2022
Arto Parkko Projectan lasintyöstökoneiden, materiaalien ja lasialan raaka-aineiden tuotepäällikkö Arto Parkko ottaa vastuulleen lisäksi alumiinintyöstökoneiden myynnin 1.2.2022 alkaen ja hänet on nimitetty lasin- ja alumiinintyöstökoneiden sekä lasialan materiaalien myyntipäälliköksi. Arto on 37-vuotias...

Projectan valikoimiin STA:n kiintoaineen erottelulaitteet

07-02-2022
Projecta Oy:n uusin edustus on  Separatoren-Technik und Anlagenbau (STA) GmbH, joka valmistaa kiintoaineen nesteestä erottavia laitteistoratkaisuja monille teollisuudenaloille. STA on perheyritys, joka on toiminut Etelä-Saksan Hilzingenissä vuodesta 1992 lähtien. Yrityksellä on yli 50 työntekijää ja se on toimittanut yli 2000 kiintoaineen erotteluratkaisua. Laitteet tehdään kestämään...

Haemme nyt huoltotiimiimme kenttähuollon ammattilaista

04-02-2022
Projecta Oy on alansa johtava suomalainen teknisen kaupan konserni. Toimitamme asiakkaillemme räätälöityjä ratkaisuja mm. puutuoteteollisuuteen, alumiinintyöstöön sekä prosessi- ja tasolasiteollisuuden tarpeisiin. Edustamme alojensa johtavia kansainvälisiä päämiehiä ja olemme tunnettu innovatiivisen...

HOMAGin uuden sukupolven nestausratkaisut

17-12-2021
– Innovaatio kohtaa perinteen Nykyaikaisilta koneilta vaaditaan paljon. Niiden tulee olla tehokkaita ja säästää materiaalia ja resursseja. Niiden pitäisi myös olla suorituskykyisiä ja erittäin joustavia. Koneiden on siis täytettävä monenlaisia...
Tervetuloa Puusepänteollisuuspäiville

Kutsu puusepänteollisuuspäiville 8.2.2022

17-12-2021
Kilpailukyky ja tuottevuus suomen puusepänteollisuudessa Lahden seudun puumiehet ry  ja Puumiehet ry järjestävät kolmannen Puusepänteollisuuspäivän 2022 Heinolassa Vierumäellä 8.2.2022. Tämän kontaktipäivän aikana voi osallistua kuuteen työpajaan ja tapaamaan johtavia kone-, materiaali-...

PNR:ltä uusi täyskartiosuutin Dplus

17-12-2021
Suutin muodostaa täyskartiosuihkun, jonka suihkukulma on riippumaton syöttöpaineesta.

Kommentoi

Vieritä ylös