Tehokkaammin, tarkemmin, automaattisemmin!

Suomalainen valmistaloteollisuus toimii edelleen pääosin hyvin perinteisin ja työvoimavaltaisin menetelmin. Tilauskannan kasvaessa tämä aiheuttaa uudenlaisia ongelmia. Miten voimme valmistaa taloelementtejä tai -moduuleita entistä nopeammin laadun kärsimättä, kun vielä samaan aikaan suuret ikäluokat siirtyvät vääjäämättä eläkkeelle? Monella tehtaalla kasvun rajoitteeksi tulee myös käytettävissä olevat neliöt.
Weinmann, saksalainen puurakenteisen taloteollisuuden koneiden ja laitteiden valmistaja, alansa maailman markkinajohtaja, mielletään useasti varteenotettavaksi ratkaisuksi vain suurille talonrakennusalan toimijoille. Luulo perustuu todennäköisesti siihen, että tähän mennessä linjoja on Suomessa toimitettu vain suurille taloelementtien valmistajille. Moni on kuullut myös Ruotsiin toimituksessa olevasta Lindbäcks Bygg AB:n ”supertalotehtaasta”, jonka pääkonetoimittaja Weinmann on. Monelle suomalaiselle pientalovalmistajalle on tullut yllätyksenä, että Euroopassa, esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa, moni Weinmannin asiakas onkin pk-sektorin toimija.
WALLTEQ M-120 tehtaan tiloissa hyväksyntätesteissä
Koska nykyinen sukupolvi käyttää tietokoneita ja ohjelmistoja yhtä sujuvasti kuin vanhempamme käyttivät mittanauhaa, on tuotannon tehostaminen automaation avulla ylösajon ja käyttöönoton kannalta entistä varteenotettavampi vaihtoehto. Kapasiteetin nostaminen automaatiolla vain on tähän mennessä koettu monelle talovalmistajalle hyväksi, mutta liian arvokkaaksi ratkaisuksi. Tähän tarpeeseen Weinmann on kehittänyt edullisen ja kompaktin WALLTEQ M-120 CNC-ohjatun automaattisen monitoimisillan, joka on erinomainen ratkaisu yritykselle, joka haluaa kehittää tuotantoaan uusimman teknologian avulla. Silta voidaan toimittaa muutamien teknisten ehtojen täyttyessä joko itse rakennettavan tai nykyisen kasauspöydän päälle asennettuna tai Weinmannin toimittamilla kasauspöydillä varustettuna. Tarjolla on myös ”Professional Edition” -versio, kompakti kääntöpöytä – linja, joissa ensimmäisellä pöydällä kasataan runko ja levytetään sisäpuoli, jonka jälkeen elementti naulataan, työstetään ja käännetään toiselle pöydälle, jossa elementti eristetään ja levytetään toiselta puolelta. Tämän jälkeen monitoimisilta naulaa ja työstää toisen puolen, jonka aikana työntekijät voivat rakentaa ensimmäisellä pöydällä seuraavan elementin runkoa.
Asiakas päättää millaisilla naulaimilla monitoimisilta varustetaan
Monitoimisilta on nopeudeltaan ja työstötarkkuudeltaan ihmiskäteen verrattuna ylivoimainen. Esimerkiksi saksalainen Construction Center St. Johann GmbH & Co. KG on alle 10 hengen yritys, joka WALLTEQ M-120:n avulla kykenee valmistamaan noin 50 taloa vuodessa. Saksan erilaisten rakennusmääräysten takia luku ei luonnollisesti ole aivan vertailukelpoinen Suomeen, mutta hyvän käsityksen automaation mahdollisuuksista se silti antaa.
WALLTEQ M-120 työstöjälkeä asiakkaan tuotannossa
Suomi ja Skandinavia ovat yleisesti olleet puurakenteisten valmistalojen toimittajana edelläkävijä maailmassa. Olemmeko Suomessa valmiit ottamaan seuraavan askeleen ja valmistamaan taloja entistä tehokkaammin, tarkemmin ja automaattisemmin?
Perttu Lankinen

Tuotepäällikkö

020 771 3334