Tapio – digitaalinen sovellusalusta puuteollisuuden arvoketjulle

 

Tapio-sovellusalusta mahdollistaa tarvittavien digipalveluiden käytön, keräten puuteollisuuden tuhansien tuotantokoneiden digituotteet, materiaalit ja työkalut IoT-alustalle (Internet of Things). Tapio tuo käyttäjiensä ulottuville insinöörien tietotaidon, huoltopalvelut, softajärjestelmien asiantuntijuuden ja konsultoinnin.

Tapio palvelee kaikenkokoisia yrityksiä ja toimijoita maailmanlaajuisesti

Sen tavoitteena on yksinkertaistaa työmenetelmiä sekä kasvattaa toiminnan tuottavuutta ja laatua. Kattava valikoima digipalveluita mahdollistaa yksittäisten yritysten tehdä prosesseistaan tehokkaampia, nopeampia ja luotettavampia. Tapio on merkittävä askeleenottaja puuteollisuuden yrityksille, vieden koko teollisuuden alaa kohti digitulevaisuutta. Järjestelmän teknologia on suunniteltu yhteistyössä Microsoftin ja Software AG:n kanssa. Teknologia mahdollistaa tuotannon seuraamisen reaaliajassa. Samalla se seuraa yksittäisten koneiden toimintaa, ilmoituksia ja hälytyksiä.

 

Tapio-alustan avoin käyttäjäliittymä mahdollistaa kaikkien alan toimijoiden uusien ratkaisujen ja palveluiden kehittämisen puuteollisuuteen. Tapio ei tue ainoastaan CloudReady-koneita, myös vanhemmat ja muiden valmistajien koneet sekä järjestelmäratkaisut on mahdollista liittää järjestelmään.

 

Tapio GmbH on itsenäinen yritys, joka sijaitsee Münchenissä. Yritys ylläpitää pilvipalvelua, tuottaa digituotteita ja tiedonhankintaan perustuvia älypalveluita. Tapio mahdollistaa älykkäitä ratkaisuja keräämällä tietoa, jota voidaan hyödyntää puuteollisuusyrityksissä niin tuotannon kuin markkinoinnin prosesseissakin. Tapion tietoturvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Järjestelmän käyttö perustuu korkeimpiin EU-tietoturvastandardeihin.

 

 

 

Tapio on vastaus tämän päivän puuteollisuuden haasteisiin

Huolimatta siitä missä tuotanto ja koneet sijaitsevat tai minkälaisista puuteollisuuden prosesseista on kyse, on tänä päivänä tärkeämpää kuin aikaisemmin pystyä asettamaan koko teollisuuden arvoketju läpinäkyväksi. Toisin sanoen on tarpeen pystyä nopeasti reagoimaan ja koordinoimaan koko tuotantoprosessia. Tapio pystyy tähän.

Suomalaisen suuhun sopiva Tapio-nimi tulee Näytä artikkelienglanninkielisistä sanoista ’tap, input ja output’. Eikä varmasti ole sattumaa, että Tapio on myös suomalaisessa mytologiassa tunnettu metsän jumala. Puunjalostus on monitahoinen toimiala, jossa kumppaneiden ja yritysten vaatimusten sekä edellytysten ymmärtäminen on aivan yhtä tärkeää kuin uusien teknologioiden ja trendien kehittäminen. Mutta mitkä ovat digitalisuuden mahdollisuudet, jotka lopulta avautuvat puuteollisuudelle? On tärkeää miettiä mitä asiakkaamme tarvitsevat huomenna ja kuinka palveluita tulisi kehittää. Tapio on Homagin vastaus näihin kysymyksiin.

Jari Kurikka

Palvelupäällikkö

+358 20 771 3368

Sebastian Tamminen

Myyntijohtaja

+358 20 771 3303

Perttu Lankinen

Tuotepäällikkö

020 771 3334

Jukka Nevavuo

Tuotepäällikkö

020 771 3308

Petri Leivonen

Tuotepäällikkö

020 771 3325

Jouni Häkkänen

Myyntipäällikkö

020 771 3320