elumatec SBZ 122/75 -alumiiniprofiilin työstökeskus on voittanut saksalaisen muotoiluinstituutin myöntämän palkinnon.Saksan muotoiluinstituutin olemassaolon tarkoituksena on löytää, tuoda esille ja tunnustaa uniikkeja sekä innovatiivisia tuotteita ja palveluita.
Vuodesta 2012 lähtien jaettu palkinto on yksi maailman arvostetuimmista suunnittelupalkinnoista. 

SBZ 122/75 työstökeskus on elumatecin työstökeskuksien lippulaivamalli, joka hyödyntää 5-akselista tekniikkaa - työstökone voitti vuoden 2018 muotoiluinstituution myöntämän arvostetun suunnittelutyön palkinnon.


Instituution tuomaristo antoi tunnustusta etenkin elumatec SBZ:n työstönopeudesta, työstölaadun tasaisuudesta, sekä työstöjen ennennäkemättömästä monipuolisuudesta. Eniten kehuja keräsi koneen työstökeskuksen ohjaustekniikka, joka mahdollistaa konetta vähentämään mm. energian kulutusta, noin 30% verraten aikaisempaan tekniikkaan.

"Tämä kone on ergonomisesti hyvin suunniteltu, ja sen toiminta ja puhdistaminen on helppoa. Se vaatii myös suhteellisen vähän tilaa", tuomarit
perustelivat.

 

Phil Heavey, elumatec:in toimitusjohtaja kommentoi: "On sanomattakin selvää, että olemme ehdottoman tyytyväisiä voittaessamme tällaisen huippuosaamista ja maailman johtavaa innovaatiota arvostavan palkinnon, jota arvostetaan koko maailmassa. elumatecin laatuun ja fantastiseen tuotesuunnittelujoukkueemme luotetaan."

 

SBZ 122/75 on kaikkein kehittynein elumatecin CNC-työstöyksikkö, jossa on monipuolinen 5-akselinen työstötekniikka, kaltevat tasot, jotka helpottavat toimintaa ja jätteen poistoa sekä huppu, joka suojaa operaattoria vaaralllisilta roskilta. Laite säästää tilaa ja koneen lähellä voi työskennellä vaikka se on toiminnassa.

 

Lisätietoja www.elumatec.co.uk


 

Tekniset tiedot

Max työstöalue ilman päätytyöstöä

3,851 mm 

Max työstöalue päätytyöstöillä

3,525 mm

X-liike 4,176 mm

Vmax. 120 m/min

Y-liike 1,040 mm

Vmax. 60 m/min

Z-liike 540 mm

Vmax. 30 m/min

 

 

Työkalunvaihtaja

12 Paikkaa

Kiekkojyrsin

120 mm

Sahanterän halkaisija

180 mm

Työkalun pituus max.

150 mm

Autonomiset kappaleen kiinnittimet

 

eluCam ohjelmisto

 

Paineilman tarve

> 7 bar

Sähkön tarve 

400 V, 3~, 50 Hz, 22 A

Paineilman kulutus

185 l

Koneen mitat 

pituus 7.534 mm

 

syvyys 2,180 mm

 

korkeus 2,800 mm

 

paino 3,400 kgHinnat alkaen 129 500 €  
Tutustu tästä!


 

Kysy lisää tuotteesta:


Matti Kesseli
Matti Kesseli
Alumiini- ja lasintyöstökoneet
Tuotepäällikkö