Testisuuttimet

Viuhkasuutin suihkuttaa nesteen viuhkamuotoisena tarkasti rajattuna eri paksuisena linjana riippuen suihkun muodostustavasta. Suihkukuviosta johtuen suihkulla on kohtalaisen korkea iskuvoima ja tyypillinen käyttökohde viuhkasuuttimelle on erilaiset pesu- ja pinnoitustarpeet.

Suurin osa viuhkasuuttimista voidaan jakaa seuraavasti suihkun tyypistä riippuen:

VAKIOMALLINEN VIUHKASUUTIN LITTEÄLLÄ SUIHKULLA

Tässä suutintyypissä neste johdetaan suuttimen suuntaisesti suuttimen kanavaan ja painekammioon, josta neste johdetaan suuttimen aukon läpi, jonka muotoilu ja koko määrittää virtauksen määrän ja suihkukulman.

PISTESUIHKUSUUTIN

Pistesuihkusuuttimet kuuluvat viuhkasuuttimiin rakenteensa vuoksi, mutta suihku on pistemäinen ilman suihkukulmaa. Nämä suuttimet tuottavat erityisen korkean iskuvoiman, jota tarvitaan esim. pehmeiden materiaalien leikkauksessa ja erilaisissa puhdistussovelluksissa.

LUSIKKAMALLISET SUUTTIMET

Lusikkamallisissa suuttimissa neste johdetaan suuttimen aukosta suuttimeen koneistettuun lusikkapintaan. Tällä rakenteella saadaan litteä suihku, jolla on korkeampi iskuvoima kuin tavallisilla suuttimilla samoilla nesteen paineilla.

 

Suutintyypin yleisimmät käyttökohteet:

PUHDISTUS

Paine- ja teollisuuspesu, suodattimen pesu, esim. paperiteollisuudessa, putkien, kaivojen ja viemärien pesuun, pesujärjestelmä esim. terästeollisuudessa, vedenpuhdistusjärjestelmät, suodatuskankaan pesu.

JÄÄHDYTYS

Jatkuvavalu ja tuotteen jäähdytys.

KEMIKAALIEN KÄSITTELY

Kemikaalien suihkutus, vesiverhot myrkyllisten kaasujen rajoittamiseen, liukasteen ja voiteluaineiden suihkutus, makuaineen, jäähdytysnesteen ja kasvustonestoaineiden suihkutus, pinnoitteiden esikäsittely.

 

 

LISÄTIETOA EVERLOY -VALMISTAJAN SIVUILTA!

 

Shopping Cart
Scroll to Top