PNR pistesuihkusuuttimet

PNR-pistesuihkusuuttimet

Pistesuihkusuuttimet ovat suuttimia, jotka antavat pistemäisen suihkumuodon. Niiden muodostama suihkukulma on aina 0 astetta. Vaikka kaikki pistesuihkusuuttimet antavat samantyyppisen neulamaisen suihkun, on olemassa useita erilaisilla rakenteilla olevia pistesuihkusuuttimia. Ratkaisu löytyy useaan käyttökohteeseen.

Pistesuihkusuuttimia käytetään tavallisesti erilaisissa pesu- ja leikkauskohteissa, ja ne antavat pistemäisestä suihkumuodosta johtuen suuttimista korkeimman iskuvoiman. Pienelle alalle keskittyvä nestemäärä aikaansaa tehokkaan pesun, mutta suihkun muodostama peitto on erittäin pieni, joten pesuratkaisuissa suuttimelta tai pestävältä kohteelta vaaditaan liikettä. Suihkuputkissa liike saadaan aikaan tavallisesti putken oskiloinnilla, ja säiliöpesureissa pistesuihkusuuttimet pyörivät pesupäässä joko nesteen tai erillisen moottorin voimalla.

MATERIAALIT

Pistesuihkusuuttimissa käytetyt materiaalit vaihtelevat paljon käyttökohteen mukaan. Matalapaineisissa pesuissa käytetään kokometallisia suuttimia. Suutinmateriaali on tavallisesti ruostumatonta tai haponkestävää terästä. Korkeimmissa paineissa ja haastavimmissa käyttökohteissa suuttimen runkomateriaalina käytetään usein ruostumatonta tai haponkestävää terästä, mutta suuttimen kärjen materiaalina eli suutininserttinä käytetään kulutusta hyvin kestävää materiaalia, kuten kovametallia (karbidi), rubiinia tai safiiria.

PAPERITEOLLISUUDEN REUNAPILLIT JA KORKEAPAINESUUTTIMET

Paperiteollisudessa käytetään paljon pistesuihkusuuttimia. Yleisimmin käytetty pistesuihkusuutin on korkeapainesuutin, jolla pestään kuivausviiraa tai puristinhuopaa. Tavallisesti käytetään suutinta, jossa runko-osa on haponkestävää terästä ja suutininsertti rubiinia. Käytetyimmät reikäkoot ovat 0,9 ja 1,0 mm.

Toinen erittäin vaativa, mutta yleinen käyttökohde pistesuihkusuuttimille paperi- ja kartonkikoneella on paperiradan reunan leikkaus, joka suoritetaan viiraosalla juuri ennen koneen puristinosaa. Paperiradan leikkaamiseen käytettävää pistesuihkusuutinta kutsutaan reunapilliksi. Yleisin reunapillimalli on rubiinisella suutininsertillä varustettu suutin, jossa on käyttökohteesta riippuen yksi, kaksi tai kolme suutinreikää vierekkäin. Rubiinin lisäksi käytetään myös erilaisia metalliseoksia, kuten volframikarbidia. Reunapillien reikäkoot vaihtelevat 0,2-1,5 millimetrin välillä.

Lisävarusteena ennen reunapilliä on saatavilla erilaisia suodatinratkaisuja, joilla varmistutaan suuttimen tukkeutumattomuudesta. Reunapillejä käytetään paperi- ja kartonkikoneella myös viistoleikkureissa.

 

Yleisimmät suutintyypin käyttökohteet:

PUHDISTUS

Suodattimet, huopa, kappaleet

MUUT

Maalinpoisto, ruosteenpoisto, pinnoitteenpoisto, paperin leikkaus

 

LISÄTIETOA VALMISTAJAN SIVUILTA!

 

Milja Jokiranta

+358 20 771 3306
Tuotepäällikkö
Teollisuuskomponentit Suuttimet

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Kysy lisää tai pyydä tarjous

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Shopping Cart
Scroll to Top