Altendorf Hand Guard Safety Assistant nyt tuotannossa

Jo Lignassa vuonna 2019 esitelty Altendorf Hand Guard Safety Assistant -takistuspyörösaha on nyt saatavana Suomessa ja Virossa yksinoikeudella Projectalta.

Altendorf on valmistanut ja kehittänyt tarkistuspyörösahoja jo 115 vuotta. Tänä aikana yritys on myynyt yli 200 000 tarkistuspyörösahaa. Sahat ovat erittäin tarkkoja, luotettavia ja teknisesti kehityksen kärjessä. Sahat ovat asiantuntijoiden kehittämiä ja tarkoitettu ammattikäyttöön. Altendorfin tarkistuspyörösahoja voidaan kon­figuroida asiakkaan tarpeiden mukaan ja ne ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja kestävyydestään. Tuotanto on pääasiassa Saksassa.

Altendorf on kehittänyt turvajärjestelmiä systemaattisesti toimintansa alusta lähtien ja nyt tuotantoon on saatu älykäs järjestelmä, joka ha­vaitsee vaaratilanteen ajoissa ilman kosketusta terään. Jos turvajärjes­telmä havitsee vaaratilanteen, teräyksikkö tippuu pöydän alle sekunnin murto-osassa. Järjestelmän laukaisun jälkeen kone on heti uudelleen käyttövalmis, eikä järjestelmä aiheuta mitään vauroita koneelle tai sa­hanterälle – tuotantokatkoksia ei tule, eikä myöskään loukkaantumisia.

 

Altendorf Safety Guard turvajärjestekmä

TARKISTUSPYÖRÖSAHOJEN AIHEUTTAMAT ONNETTOMUUDET

Tarkkaa faktaa tarkistuspyörösahojen aiheuttamista onnettomuuksista Suomessa ei löydy, mutta vertailun vuoksi Saksasta tietoa löytyy: Vuonna 2019 Saksassa sattui 871 547 työtapaturmaa. Suurin osa niistä, 16 %, tapahtui metalli- ja puuteollisuudessa, josta yli 1 % tarkistuspyö­rösahoilla. Tämä tarkoittaa yhtä pyörösahojen aiheuttamaa työtapatur­ma päivässä. Tutkimusten mukaan työtapaturmat ovat riippumattomia työkokemuksesta. Työtapaturmat sahausprosesseissa tapahtuivat seuraavista syistä: takapotku, liukuminen, leikkausjäännösten poista­minen, virheellinen käsittely syötön aikana, työkappaleesta kiinnipitä­minen, asennus, ulkoiset häiriötekijät, yms. Työtapaturmat aiheuttavat myös korvauskustannuksia. Vuonna 2019 Saksassa maksettiin korvauk­sia työtapaturmista 10,545 miljardia euroa.

Parantavaan hoitoon, lääketieteelliseen, ammatilliseen ja sosiaaliseen kuntoutukseen käytettiin yhteensä 4,626 miljardia euroa; se oli 6,9 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Työtapaturmat aiheuttavat myös työnantajille vakuutusmaksujen korotuksia.

VAIKUTUS TUOTANTOKUSTANNUKSIIN

Terveyshaitat sekä koneiden ja materiaalien vauriot johtavat väis­tämättä tuotannon seisokkeihin ja tuotantokustannusten nousuun. Asiakastilauksia ei voida tehdä loppuun, suunniteltu myynti viivästyy tai peruuntuu, henkilöstö-, kone- ja muut käyttökustannukset jatkuvat. Puusepänliiketoiminnan kokonaistappio, kun otetaan huomioon palkanmaksujen jatkuminen, sosiaaliturvamaksut ja myynnin menetys kuuden viikon katkoksen yhteydessä, voi yrityksen koosta riippuen olla n. 9700 – 16300 euroa.

ALTENDORF VASTAA HAASTEESEEN: MAAILMAN TURVALLISIN TARKISTUSPYÖRÖSAHA ON NYT KEHITETTY

Altendorfin uraauurtava keksintö – HAND GUARD – asettaa tarkistuspyörösahoille uuden turvallisuus­standardin.

Ominaisuuksia:

 • vankka rakenne
 • tarkkuus kaikissa yksityiskohdissa
 • pitkäikäinen
 • prosessin luotettavuus huippuluokkaa
 • teknologian kärjessä
 • yksilölliset, monipuoliset, asiakaskohtaiset ko­koonpanovaihtoehdot
 • palkittu MARKTVISIONEN 2019/2020 -innovaatio­palkinnolla

HAND GUARD 2021 – MAAILMAN ENSIMMÄINEN OPTINEN TURVAJÄRJESTELMÄ, JOSSA ON KAKSI KAMERAA

 • suojaa henkeä, koneita ja materiaaleja
 • ainutlaatuinen varhainen havaitsemisjärjestelmä, joka reagoi ennen kosketusta. Teräyksikkö tippuu pöydän alle sekunnin murto-osassa
 • maailman ensimmäinen ja ainoa tarkistuspyörösahojen optinen järjestelmä, jossa on kaksi kameraa
 • järjestelmä ei vaurioita konetta ja on heti käyttövalmis
 • toimii kaikissa työtilanteissa, kaikilla materiaaleilla ja myös käsineillä
 • toimii urasahauksessa
 • toimii kaksisuuntaisessa kallistuksessa D = 450 mm ja yksisuuntai­sessa D500 terillä
 • ei tarvitse uudelleenaktivoida

Lisätietoja valmistajan sivuilla

 

Kysy lisää tarkistuspyörösahoista:

Petri Leivonen
+358 20 771 3325
petri.leivonen@projecta.fi