Pistesuihkusuuttimet


Pistesuihkusuuttimet ovat suuttimia jotka antavat pistemäisen suihkumuodon, joten niiden muodostama suihkukulma on aina 0 astetta. Vaikka kaikki pistesuihkusuuttimet antavat samantyyppisen neulamaisen suihkun, on saatavilla useita erilaisella rakenteella olevia pistesuihkusuuttimia, joten ratkaisu löytyy useaan käyttökohteeseen.

Pistesuihkusuuttimia käytetään tavallisesti erilaisissa pesu- ja leikkauskohteissa, ja ne antavat pistemäisestä suihkumuodosta johtuen suuttimista korkeimman iskuvoiman. Pienelle alalle keskittyvä nestemäärä aikaansaa tehokkaan pesun, mutta suihkun muodostama peitto on erittäin pieni, joten pesuratkaisuissa suuttimelta tai pestävältä kohteelta vaaditaan liikettä. Suihkuputkissa liike saadaan aikaan tavallisesti putken oskiloinnilla, ja säiliöpesureissa pistesuihkusuuttimet pyörivät pesupäässä joko nesteen tai erillisen moottorin voimalla.

 

Materiaalit


Pistesuihkusuuttimissa käytetyt materiaalit vaihtelevat paljon käyttökohteen mukaan. Matalapaineisissa pesuissa käytetään kokometallisia suuttimia, suutinmateriaali on tavallisesti ruostumatonta tai haponkestävää terästä. Korkeammissa paineissa ja haastavimmissa käyttökohteissa suuttimen runkomateriaalina käytetään usein ruostumatonta tai haponkestävää terästä, mutta suuttimen kärjen materiaalina eli suutininserttinä käytetään kulutusta hyvin kestävää materiaalia, kuten kovametallia (karbidi), rubiinia tai safiiria.

 

Paperiteollisuuden reunapillit ja korkeapainesuuttimet


Paperiteollisudessa käytetään paljon pistesuihkusuuttimia. Yleisimmin käytetty pistesuihkusuutin on korkeapainesuutin, jolla pestään kuivausviiraa tai puristinhuopaa. Tavallisesti käytetään suutinta, jossa runko-osa on haponkestävää terästä ja suutininsertti rubiinia. Käytetyimmät reikäkoot ovat 0,9 ja 1,0 mm.

Toinen erittäin vaativa, mutta yleinen käyttökohde pistesuihkusuuttimille paperi- ja kartonkikoneella on paperiradan reunan leikkaus, joka suoritetaan viiraosalla juuri ennen koneen puristinosaa. Paperiradan leikkaamiseen käytettävää pistesuihkusuutinta kutsutaan reunapilliksi. Yleisin reunapillimalli on rubiinisella suutininsertillä varustettu suutin, jossa on käyttökohteesta riippuen yksi, kaksi tai kolme suutinreikää vierekkäin. Rubiinin lisäksi käytetään myös erilaisia metalliseoksia, kuten volframikarbidia. Reunapillien reikäkoot vaihtelevat 0,2-1,5 millimetrin välillä.

Lisävarusteena ennen reunapilliä, on saatavilla erilaisia suodatinratkaisuja, joilla varmistutaan suuttimen tukkeutumattomuudesta. Reunapillejä käytetään paperi- ja kartonkikoneella myös viistoleikkureissa.


Lisätietoja pistesuihkusuuttimista saat Projectan henkilökunnalta!

LISÄTIETOA VALMISTAJAN SIVUILTA!

Valintaa vastaavia tuotteita ei ole.