Everloy täyskartiosuuttimet

Everloy-täyskartiosuuttimet

Täyskartiolla tarkoitetaan suihkukuviota, jossa kartiomainen suihku saa kohteessa aikaiseksi ympyrämäisen kuvion. Pisarat jakautuvat yleisesti melko tasaisesti, keskittyen kuitenkin yleensä enemmän ympyrämäisen kuvion keskelle kuin laidoille. Huomioitavaa on, että kartioimainen kuvio pysyy tasaisena vain jonkin matkan ajan, ja mitä kauemmaksi pisarat suuttimesta etääntyvät, sitä epätasaisemmaksi niiden jakautuminen voi olla. Erityisesti pienivirtauksisilla täyskartiosuuttimilla pisarat voivat kulkeutua helposti esimerkiksi ilmanvirran mukana, koska pisarat ovat tällöin pieniä, muodostaen sumumaisen suihkun. Tietyillä suuttimilla neliönmuotoinen suihkukuvio on myös mahdollinen.

Täyskartosuutintyypit

Täyskartion muodostavia pääsuutintyyppejä on olemassa neljä:

  • aksiaalinen täyskartio
  • tangentiaalinen täyskartio
  • spiraalitäyskartio
  • paineilmahajotteinen täyskartiosuutin

Täyskartiospiraalisuuttimet

Spiraalisuuttimien täyskartiosuihkukuvio tuotetaan itse asiassa avokartiosuihkulla, joka iskeytyy spiraalikuvioon ja silloin suihku jakautuu moneksi avokartioksi, josta muodostuu täyskartiokuvio. Tällä tekniikalla voidaan käyttää suhteellisen isoa kanavaa, jolloin suutin on käytännössä tukkeutumaton.

Saatavana olevat suihkukulmat ovat 60°, 90°, 120°, 150° ja 180°. Valikoimasta löytyy suuttimet normaalivirtauksisista suuttimista korkeille virtausmäärille.

Kierrekoot ovat saatavilla ¼’’ aina 4’’ asti. Materiaalivaihtoehdot 316 ruostumaton teräs, messinki, PVC, polypropyleeni, PVDF, PTFE ja Hastelloy C22.

Suihkulmat, virtaukset ja materiaalit

Täyskartiosuuttimia on saatavilla monina eri versioina, joten ne pystytään mitoittamaan tarkasti käyttökohteen vaatimusten mukaan.

Pienimmät suihkukulmat täyskartiosuuttimilla ovat 15 ja 30 astetta, kyseisiä suuttimia käytetään yleisesti kohteissa joissa virtaukselta tarvitaan hyvää iskuvoimaa/tunkeutumuskykyä. Yleisimmin käytetty suihkukulma on kuitenkin noin 60-90 astetta, jota on saatavilla niin aksiaali- kuin tangentiaalisena mallina. Levein suihkukulma, mitä tangentiaalisilla ja aksiaalisilla täyskartiosuuttimilla aikaansaadaan, on noin 120 astetta.

Täyskartiosuutinten virtaukset alkavat alle litrasta minuutissa, jolloin suuttimet ovat tavallisesti kierteellisiä, suuttimen aiheuttama pisarointi voi olla hienoa sumua. Kierrekoko pienimmissä täyskartiosuuttimissa on yleisesti 1/8″. Suurimmat kierteelliset täyskartiosuuttimet ovat yleisesti kooltaan 6″.

Suurimmat täyskartiosuuttimet ovat tavalliseti laippakiinnitteisiä, laippaliitos voi olla kooltaan jopa 12″; virtaus on tällöin kymmeniä kuutioita minuutissa yhden barin paineella.

Kuten muillakin suuttimilla täyskartiosuuttimia on saatavilla useina eri materiaaleina. Yleisimmin käytetyt materiaalit ovat mesinki, ruostumaton teräs sekä haponkestävä teräs, mutta myös muoviset materiaalit kuten PTFE, PVDF ja polypropyleeni ovat yleisiä. Tarpeen vaatiessa saatavilla on myös erikoismateriaaleja, kuten stelliitti 6 ja Duplex teräkset.

 

Suutintyypin yleisimpiä käyttökohteita:

PUHDISTUS

Kaasunpesu, ajoneuvot, soranpesu, rikinpoisto, teräsputsaus, pintojen esikäsittely, elintarvikkeiden puhdistus, syväpuhdistus.

JÄÄHDYTYS

Korkean lämpötilan jäähdytys, säiliön jäähdytys, koksinsammutus, pakokaasun jäähdytys, jatkuvavalun jäähdytys, tuotteen jäähdytys, kaasujäähdytys.

PÄÄLLYSTYS

Öljypinnoitus.

MUUT SOVELLUKSET

Kemikaalien suihkutus, meriveden suolanpoisto, pölynpoisto kaivosteollisuudessa ja hiilivoimalaitoksissa, vuototesti, palosuojaus, kostutus.

 

LISÄTIETOA EVERLOY -VALMISTAJAN SIVUILTA!

 

 

Milja Jokiranta

+358 20 771 3306
Tuotepäällikkö
Teollisuuskomponentit Suuttimet

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Kysy lisää tai pyydä tarjous

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Vieritä ylös