PNR-täyskartiosuuttimet

 

Täyskartiolla tarkoitetaan suihkukuviota, jossa kartiomainen suihku saa kohteessa aikaiseksi pallomaisen kuvion. Pisarat jakautuvat yleisesti melko tasaisesti, keskittyen kuitenkin yleensä enemmän pallomaisen kuvion keskelle kuin laidoille. Huomioitavaa on, että kartioimainen kuvio pysyy tasaisena vain jonkin matkan ajan, ja mitä kauemmaksi pisarat suuttimesta etääntyvät, sitä epätasaisemmaksi niiden jakautuminen voi olla. Erityisesti pienivirtauksisilla täyskartiosuuttimilla pisarat voivat kulkeutua helposti esimerkiksi ilmanvirran mukana, koska pisarat ovat tällöin pieniä, muodostaen sumumaisen suihkun. Tietyillä suuttimilla neliönmuotoinen suihkukuvio on myös mahdollinen.

TÄYSKARTIOSUUTINTYYPIT

  • aksiaalinen täyskartio
  • tangentiaalinen täyskartio
  • spiraalitäyskartio
  • paineilmahajotteinen täyskartiosuutin

TÄYSKARTIOSPIRAALISUUTTIMET

Spiraalisuuttimien täyskartiosuihkukuvio tuotetaan avokartiosuihkulla, joka iskeytyy spiraalikuvioon. Silloin suihku jakautuu moneksi avokartioksi, josta muodostuu täyskartiokuvio. Tällä tekniikalla voidaan käyttää suhteellisen isoa kanavaa, jolloin suutin on käytännössä tukkeutumaton. PNR:n spiraalisuuttimien sarja on E-täyskartiosuuttimet. Nämä suuttimet ovat ihanteellisia kohteisiin, joissa tukkeutuminen voi olla ongelma. Spiraalisuuttimia käytetään laajalti kaasunpesussa ja palontorjunnassa muiden sovellusten lisäksi.

Saatavana olevat suihkukulmat ovat 60°, 90°, 120°, 150° ja 180°. Valikoimasta löytyy suuttimet normaalivirtauksisista suuttimista korkeille virtausmäärille. Saatavilla olevat kierrekooto ¼’’ – 4’’. Materiaalivaihtoehdot 316 ruostumaton teräs, messinki, PVC, polypropyleeni, PVDF, PTFE ja Hastelloy C22.

SUIHKUKULMAT, VIRTAUKSET JA MATERIAALIT

Täyskartiosuuttimia on saatavilla monina eri versioina, joten ne pystytään mitoittamaan tarkasti käyttökohteen vaatimusten mukaan.

Pienimmät suihkukulmat täyskartiosuuttimilla ovat 15 ja 30 astetta. Kyseisiä suuttimia käytetään yleisesti kohteissa, joissa virtaukselta tarvitaan hyvää iskuvoimaa/tunkeutumuskykyä. Yleisimmin käytetty suihkukulma on kuitenkin noin 60-90 astetta, jota on saatavilla niin aksiaali- kuin tangentiaalisena mallina. Levein suihkukulma, mitä tangentiaalisilla ja aksiaalisilla täyskartiosuuttimilla aikaansaadaan, on noin 120 astetta. Spiraalimallin täyskartiosuuttimia on saatavilla useina eri vaihtoehtoina. Saatavilla olevat suihkukulmat ovat 60, 90, 120 150 ja 170 astetta.

Täyskartiosuutinten virtaukset alkavat alle litrasta minuutissa, jolloin suuttimet ovat tavallisesti kierteellisiä. Suuttimen aiheuttama pisarointi voi olla hienoa sumua. Kierrekoko pienimmissä täyskartiosuuttimissa on yleisesti 1/8″. Suurimmat kierteelliset täyskartiosuuttimet ovat yleisesti kooltaan 6″. Suurimmat täyskartiosuuttimet ovat tavalliseti laippakiinnitteisiä. Laippaliitos voi olla kooltaan jopa 12″; virtaus on tällöin kymmeniä kuutioita minuutissa yhden barin paineella.

Kuten muillakin suuttimilla täyskartiosuuttimia on saatavilla useina eri materiaaleina. Yleisimmin käytetyt materiaalit ovat messinki, ruostumaton teräs sekä haponkestävä teräs mutta myös muoviset materiaalit kuten PTFE, PVDF ja polypropyleeni ovat yleisiä. Tarpeen vaatiessa saatavilla on myös erikoismateriaaleja, kuten stelliitti 6 ja Duplex-teräkset.

 

Suutintyypin yleisimpiä käyttökohteita:

PUHDISTUS

Kaasunpesu, ajoneuvot, soranpesu, rikinpoisto, teräsputsaus, pintojen esikäsittely, elintarvikkeiden puhdistus, syväpuhdistus.

JÄÄHDYTYS

Korkean lämpötilan jäähdytys, säiliön jäähdytys, koksinsammutus, pakokaasun jäähdytys, jatkuvavalun jäähdytys, tuotteen jäähdytys, kaasujäähdytys.

PÄÄLLYSTYS

Öljypinnoitus.

MUUT SOVELLUKSET

Kemikaalien suihkutus, meriveden suolanpoisto, pölynpoisto kaivosteollisuudessa ja hiilivoimalaitoksissa, vuototesti, palosuojaus, kostutus.

 

LISÄTIETOA VALMISTAJAN SIVUILTA!

 

 

Mitä uutta Projectalta

12.05.2020|Suuttimet yleinen

Exairin uusi tiputtamaton ”NoDrip” paineilmatoiminen suutin kosteuttaa, puhdistaa, viilentää, voitelee, desinfioi, pinnoittaa samalla kun pitää nesteen kulutuksen vähäisenä. Uusi ½”…

19.03.2019|Suuttimet yleinen

Japanilainen Everloy on yrityksen perustamisesta, vuodesta 1938 alkaen valmistanut korkeatasoisia suuttimia teolliseen tuotantoon. Suutinteknologian kehittämiselle on pitkäjänteisesti rakennettu vahva perusta vuosikymmenten ajan….

16.11.2018|Suuttimet yleinen

Italialainen PNR on 1968 perustettu perheyritys, joka valmistaa suuttimia Vogherassa Italiassa, jossa yhtiön tehtaiden tuotantopinta-ala on yli 20.000 m2. PNR…

Teitä palvelee

Milja Jokiranta

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3306

Kalle Fontell

Tuotepäällikkö

+358 20 771 3367

PROJECTA SERVICE CENTER

Paraskin ratkaisu tuottaa tulosta vasta, kun se on käytettävissä. Service Centeristämme saat tukea muun muassa asennukseen, käyttöön, ongelmatilanteisiin, huoltoon, varaosiin ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Contact Projecta and you’ll never work alone!

LUE LISÄÄ