Intermac-IC-ohjelmisto

Intermac IC – lasintyöstön mullistava ohjelmisto

Intermacin uusi IC -ohjelmisto tekee lasintyöstökoneen ohjelmoinnista mullistavan helppoa ja suoraviivaista. Ohjelmistoa käytetään Intermac Master vaaka-CNC -koneiden, Intermac Vertmax pysty-CNC -koneiden ja Intermac Primus vesileikkureiden ohjelmointiin.

Ohjelmisto on lasialan ammattilaisten kehittämä ja se tekee automaattisesti askeleita, jotka ennen piti valita valikoista. Ohjelmoinnissa voidaan käyttää lähtökohtana 2D-piirustusta, kuten *.DXF -tiedostoa. Ohjelmassa tehdään 5 askelta, joiden jälkeen ohjelma on valmis.

  1. askel: automaattinen 2D-piirustuksen karsiminen ja tunnistaminen – ohjelma tunnistaa piirustuksesta piirteet, jotka ovat oleellisia työstöratoja ja aukotuksia. Lisäksi epätäydelliset viivat ja kokonaisuudet yhdistetään automaattisesti. VAIHTOEHTOISESTI nopea mallin piirto. Suorakaide parametrisesti.
  2. askel: valitaan  levyn paksuus ja tehtävät automaattiset kulman pyöristykset. Levyn paksuus rajaa suoraan seuraavan vaiheen käytettävissä olevan työkalusetin juuri sille paksuudelle tarkoitetuksi. Tunnistetaan automaattisesti työstettävät piirteet.
  3. askel: makroelementtien eli valmiiden työstöyksityiskohtien lisäys kirjastosta tarvittaessa. Näitä ovat esimerkiksi saranatyöstömuodot ja isot reiät pinnan viimeistelyllä. Elementtien paikoitus helposti parametristen mitoitustyökalujen avulla.
  4. askel: valitaan reunaviimeistely (RRH, KRH) eli haluttu työkalusetti. Mahdollista myös muokata yksityiskohtien työstöä.
  5. askel: Automaattinen imukuppien ja vasteiden asetus (Master). Niiden tiheyttä voi säätää helpolla liukutyökalulla. Ohjelma käyttää olemassa olevaa välinesettiä. Vaihtoehtoisesti Vertmaxissa eri työvaiheisiin liittyvät automaattiset imukuppien paikoitukset sisältäen törmäystarkastelun ja paikoituksen muokkaus.

Lisäksi kokeneet ICAM -ohjelmiston kanssa työskennelleet saavat tarvittaessa yhdellä napin painalluksella esiin täsmälleen saman käyttöliittymänäkymän kuin ICAM:ssa. Master koneisiin on saatavissa myös edellisen ICAM tavoin patentoitu Helix -toiminto, jossa erikoismuotoillulla terällä voidaan tehdä lasin ylä- ja alapuolinen senkkaus päältä päin ilman lasin kääntöä.

IC-ohjelmistoon on saatavissa lisävarusteena BATCH – työkalu, jossa prosessoidaan samalla kertaa, samoilla määreillä yhtäaikaisesti iso määrä piirustuksia. Näin ohjelmoija voi käsitellä esimerkiksi 2 työpäivän kappaleet alle 1 minuutin aikana. Mikäli yksittäisten eräajon kappaleiden paksuus on eri, voidaan ne editoida helposti yksinkertaisessa taulukkonäkymässä vain valitsemalla ko. mallille eri levynpaksuuden.

Lisäksi IC-ohjelmistoon on saatavana lisävarusteena CAM-DXF -toiminto, jossa ohjelma tekee automaattisesti ohjelman koneen ohjaimeen syötetystä DXF-mallista ilman ohjelmoijan valintoja. Saatavilla on myös Calc-DXF toiminto, jossa ohjelmisto tunnistaa *.DXF-malliin tehdyistä kerroksista tietyt työstöt ja viimeistelyt automaattisesti. Import XML -toiminto avulla voi luoda valmiita ohjelmia esimerkiksi ERP:n syöttämästä XML-koodista perustuen tiettyihin parametreihin ja vakiomuotoihin.

IC-ohjelmistolle saa hankittua 2 ja 5 vuoden kattavia ohjelmistotukipaketteja, jotka sisältävät päivitykset ja ohjelmistotuen. Lisäksi tietylle konetyypille hankittu IC voidaan laajentaa myös kattamaan muut konetyypit, jolloin samalla ohjelmalisenssillä voi ohjelmoida eri tyyppisiä koneita.

Lataa koneiden esitteet

Esitteistä löytyy lisätietoa IC-ohelmistosta:

Master-sarjan koneet

Master One -sarjan koneet

Master 23 -sarjan koneet

Primus-sarjan koneet

Vertmax-sarjan koneet

Vertmax One -sarjan koneet

 

 

Arto Parkko

020 771 3317
Myyntipäällikkö
Alumiinin- ja lasintyöstökoneet sekä lasialan materiaalit

Matti Laaksonen

020 771 3393
Huoltosopimukset / Tekninen tuki
Jarno Korhonen Hi Tech Education Oy

Jarno Korhonen

+358 40 504 6023
toimitusjohtaja, Hi-Tech Education Oy
Sami Kinnunen Hi Tech Education Oy

Sami Kinnunen

+358 40 561 7552
kouluttaja, Hi-Tech Education Oy
Rami Seppälä

Rami Seppälä

+358 20 771 3315
Huoltopäällikkö

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Kysy lisää tai pyydä tarjous

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Vieritä ylös