Homag Group laajentaa toimintaansa massiivipuualalla

HOMAG Group laajentaa toimintaansa massiivipuualalla ostamalla enemmistöosuuden Kallesoe Machinery A/S:stä

HOMAG Group laajentaa tuotevalikoimaansa massiivipuualalla ostamalla enemmistöosuuden tanskalaisesta Kallesoe Machinery A/S koneenrakennusyrityksestä. Kaupan myötä HOMAG vakiinnuttaa asemaansa puurunkoelementtikoneiden tuotannossa.

Kallesoe on erikoistunut CLT -monikerroslevyjen käsittelyyn (Cross Laminated Timber). CLT-levyjä käytetään mm. puuvalmisteisien talojen seinien rakentamisessa. Yritys perustettiin vuonna 1969, liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa ja yritys työllistää noin 70 työntekijää. Maailmanlaajuisesti Kallesoe on asentanut yli 500 puristinta, ja se on yksi harvoista korkeataajuisten puristimien toimittajista. Puristimien toiminta perustuu korkeataajuusaaltoihin, jotka nopeuttavat liiman kovettumista. Tämä teknologia nopeuttaa puunjalostuslaitosten toimintaa, ja tekee tuotannosta joustavaa ja tehokasta. Samanaikaisesti käyttökustannukset pienenevät, koska CLT-tuotannossa käytettävä liima on halvempaa kuin vaihtoehtoisilla liimausmenetelmillä.

“Haluamme tarjota mahdollisimman monta teknologiaa puurakentamiseen,” sanoo Ralf W. Dieter, HOMAG Groupin toimitusjohtaja. “Puutalomarkkinoiden kasvun seurauksena rakennusosien tuotanto muuttuu yhä teollisemmaksi ja automatisoituneemmaksi. HOMAG on oikea yhteistyökumppani tähän. Kehitämme puurakenteiden tuotantotekniikkaa kalusteteollisuuskoneiden ohessa.”

Yrityskaupan seurauksena HOMAG:in konevalikoima kattaa maailmanlaajuisesti yli 70 % liimattujen ja laminoitujen puuelementtien tuotannosta. HOMAG on yhdistänyt kaikki massiivipuualan toiminnot Solid Wood Processing -yksikköön. Keskeisessä roolissa on tytäryhtiö WEINMANN, joka tarjoaa taloteollisuuteen tuotantoratkaisuja, kuten monitoimisiltoja ja CNC-työstökeskuksia. Lisäksi edellisenä vuonna hankittu tanskalainen koneenrakennusyritys System TM tarjoaa järjestelmiä massiivipuulevyjen lajitteluun, optimointiin ja sormijatkamiseen. Kallesoe on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä System TM:n kanssa useissa projekteissa.

HOMAG osti 70 % Kallesoe Machinery A/S: n osakkeista Christensenin perheeltä. Loput osakkeista jäävät Kallesoen perheelle. “Meille oli tärkeää löytää Kallesoelle kilpailukykyinen sijoittaja, joka pystyy johtamaan yrityksen menestyksekkääseen tulevaisuuteen. Olemme varmoja, että HOMAG on juuri oikea kumppani tähän,” kertoi edellinen enemmistöosakas Otto Christensen. “Odotamme innolla yhteistyötä HOMAGin kanssa laajentaaksemme asemaamme kasvavalla massiivipuumarkkinalla,” sanoi Kallesoe Machinery A/S:n myyntijohtaja Bruno Kallesoe.

 

Tulevaisuuden kestävät materiaalit

Kestävien puuvalmisteisien talojen markkinat kasvavat nopeasti. Yhä useammat rakentajat valitsevat puun rakennusmateriaalikseen, koska puu kasvaa nopeasti ja samalla se sitoo hiilidioksidia. Puulla rakentaminen on erittäin ympäristöystävällistä. Asiantuntijoiden mukaan puinen talo sitoo noin 80 000 kg hiilidioksidia. Puulla on erinomaiset eristysominaisuudet, ja puukomponenttien käyttö nopeuttaa talojen rakentamista. Palontorjunnan kannalta nykyiset puutalot ovat melkein verrattavissa teräsbetonirakennuksiin. Puulla saadaan rakennettua jo yli sata metriä korkeita rakennuksia. Yhdysvalloissa sallitaan vuodesta 2021 alkaen jopa 18-kerroksisten puurakennusten rakentaminen. Ranskassa puolet julkisista rakennuksista on rakennettava puusta vuodesta 2022 lähtien.

Alkuperäinen artikkeli Homagin sivuilla.

Tutustu talonrakennusteollisuuden konevalikoimaamme.

Perttu Lankinen

Tuotepäällikkö

020 771 3334